Gündem Araç Plaka Bilgisi Öğrenme, Araç Hasar Kaydı Bilgisi Sorgulama Ve Araç Tramer Sorgulama

Araç Plaka Bilgisi Öğrenme, Araç Hasar Kaydı Bilgisi Sorgulama Ve Araç Tramer Sorgulama

30.06.2015 - 15:45 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama, plaka işlemlerini online olarak yapmak büyük kolaylık sağlamıştır. Araç sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve araç sorgulama işlemi hakkına tüm detayları haberimizden bulabilirsiniz.

Araç Plaka Bilgisi Öğrenme, Araç Hasar Kaydı Bilgisi Sorgulama Ve Araç Tramer Sorgulama

Diyelim ki ikinci el araç satın almaya karar verdiniz. Fakat, satın almayı düşündüğünüz aracı satın almadan önce, bu araç ile ilgili bir takım bilgileri edinmek isteyebilirsiniz. İşte tam bu noktada, şimdi anlatacak olduğumuz araç hasar kaydı sorgulaması işlemi devreye girmektedir. Çünkü, araç hasar kaydı sorgulaması işlemleri sayesinde, satın almayı düşündüğünüz ikinci el aracın, geçmişte her hangi bir kazaya karışıp karışmadığını ve eğer karışmış ise, hasar geçmişinin ne boyutlarda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu durumda, araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

Araç hasar kaydı sorgulaması yapabilmek için ilk önce, "www.sbm.org.tr"adresine giriş yapınız.Daha sonraki aşamada, açılan bu yeni sayfada yer alan;"Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama""Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama""Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama"şeklinde hazırlanmış olan bölümler arasından, hangisi hakkında işlem yapmak istiyorsanız o bölümü seçiniz.Hemen sonrasında, gerekli olan bilgilerinizi sisteme doldurunuz ve ardından, "resimdeki karakterleri giriniz"bölümüne burada verilen güvenlik kodunu yazınız.

Burada, son işlem olarak da, "ara" seçeneğine tıklayınız.

Plaka Sorgulamaişlemleri nedir ve nasıl yapılır?

Biraz önce bahsetmiş olduğumuz araç hasar kaydı sorgulama işlemleri ile aynı doğrultudaki bir amaç ile yapılan plaka sorgulama işlemleri de oldukça basittir. Plaka sorgulaması; ikinci el araç satın almadan önce, satın almayı düşündüğünüz aracın plakası üzerine, geçmişte her hangi bir ceza yazılıp yazılmadığı ya da o aracın geçmişte her hangi bir kazaya karışıp karışmadığını tespit etmemize olanak sağlamaktadır.

Bu durumda, plaka sorgulama işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

Plaka sorgulaması yapabilmek için ilk önce, "www.Turkiye.gov.tr"adresine giriş yapınız.Daha sonraki aşamada burada açılan sayfanın üst tarafında yer alan ve "E-Hizmetler"yazan bölüme tıklayınız.Ardından, bu bölüm üzerinden "Emniyet Genel Müdürlüğü"yazan bölümün alt kısmında yer alan"Araç Sorgulama"yazan seçeneğe tıklayınız.Hemen sonrasındaki aşamada, e-devlet sayfasında yer alan;"e-Devlet Şifresi""Mobil İmza""Elektronik İmza"seçenekleri arasından, son olarak"e-devlet Şifresi"yazan bölümü seçiniz.

Haberin Devamı

Araç Sorgulama işlemleri nedir ve nasıl yapılır?

Araç sorgulama işlemleri de yukarıda bahsetmiş olduğumuz iki sorgulama türü ile aynı amaç doğrultusunda uygulanmaktadır. Araç sorgulama işlemleri, satın almayı düşündüğünüz ikinci el aracı satın almadan önce, o araç hakkında bilgi edinmenize olanak sağlamaktadır.

Bu durumda, araç sorgulama işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

Araç sorgulaması yapabilmek için ilk önce, "www.Turkiye.gov.tr"adresine giriş yapınız.Daha sonraki aşamada, açılan sayfanın üst tarafında bulunan ve "E-Hizmetler"yazan başlığa geliniz.Bir sonraki aşamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü" şeklinde hazırlanmış olan bölümün alt kısmında bulunan bölümler arasından, "Araç Sorgulama" yazan seçeneği işaretleyiniz.Devamındaki aşamada, burada e-devlet programında bulunan;"e-Devlet Şifresi""Mobil İmza" "Elektronik İmza" "T.C Kimlik Kartı" seçenekleri içinden, "e-Devlet Şifresi" yazan seçeneğe geliniz.Son olarak da, e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemde kullanarak araç sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Tramer Sorgulama işlemleri nedir ve nasıl yapılır?

Tramer sorgulama işlemleri, sigorta bilgi sistemi ile ilgili bir takım bilgilerin yer aldığı programdır. Satın almayı düşündüğünüz ikinci el aracın hasarsızlık durumunu da, tramer sorgulaması işlemlerini uygulayarak kontrol edebilirsiniz.

Bu durumda, tramer sorgulama işlemlerinizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz;

Tramer sorgulaması yapabilmek için ilk önce, ""adresine giriş yapınız.Bu aşamadan sonraki aşamada, açılan sayfanın en sol tarafında, "Kullanıcı Kayıt"yazan ve,"Kullanıcı Bilgileri""Acente Bilgileri"şeklinde iki ana başlık altında yer aldığı bir ekran göreceksiniz.Daha sonraki aşamada, bu sayfada yer alan ve "Kullanıcı Bilgileri"yazan başlığın altında; "kullanıcı tipi"ve "e-mail"şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.Son olarak ise,"Acente Bilgileri"yazan başlığın altında ise, "sigorta şirketi""acente no" ve"ticaret sicil no"şeklinde yer alan bölümleri doldurunuz.