Gündem Araç Plakası Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama

Araç Plakası Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama

20.05.2015 - 17:07 | Son Güncellenme:

Araç plaka, hasar kaydı ve tramer sorgulama gibi aracınız ile alakalı yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini online olarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama, hasar kaydı sorgulama gibi işlemleri online yapabilmek ve araç sorgulama konusu hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç Plakası Sorgulama, Araç Hasar Kaydı Ve Tramer Sorgulama

İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşların internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmesi için de çoğu kurum ve kuruluş da internet uygulamasını geliştirmiştir. İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de 2. el araç alımında gerekli olan bazı sorgulamalardır. Son zamanlarda sıfır araçların fiyatlarının artışından dolayı vatandaşlar ikinci el araç alımına yönelmiş durumdalar. Ama ikinci el araç alımında da satın alacağınız aracın durumu çok önemlidir. İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken durumlardan bazıları arabanın çalıntı olup olmaması, aracın plakasının üzerinde trafik cezası bulunup bulunmaması, aracın üzerinde herhangi bir hasarın bulunup bulunmaması, aracın hangi kazalara karıştığı ve aracın sigorta bilgileridir. Bu bilgilerin hepsini internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Aracın çalıntı olup olmadığını araç sorgulama ile aracın plakasının üzerinden trafik cezası olup olmadığını plaka sorgulama ile, aracın üzerinde ki hasarları araç hasar kaydı sorgulama ile ve aracın sigorta bilgilerini de tramer sorgulama ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

2. el araba alımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi satın alacağınız aracın durumudur. Satın alacağınız aracın çalıntı olup olmadığını ve aracın durumu ile ilgili tüm bilgileri araç sorgulama ile öğrenebilirsiniz. Vatandaşlar araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi ile gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sistemi üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra sisteme giriş işlemine devam edebilirsiniz. Bu sayfada sisteme giriş yapabilmek için 4 farklı yol bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gerekmektedir. E-Hizmetler bölümünde bulunan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğü bölümü altında araç sorgulama seçeneğini seçerek araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

İkinci el araba alımında dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de aracın üzerindeki hasarlardır. Araç hasar kaydı sorgulaması yaparak aracın üzerindeki hasarları görebilirsiniz. Vatandaşlar araç hasar kaydı sorgulamasını internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz. Sorgulama sayfasından plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası ile sorgulama, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası ile sorgulama ve plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası ile sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aracın sigorta bilgilerini de tramer sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini de Tramer internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar