Gündem Araç sorgulama işlemleri plaka sorgulayarak yapılabilir mi?

Araç sorgulama işlemleri plaka sorgulayarak yapılabilir mi?

12.04.2016 - 09:32 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ile aracınıza ait bilgilere erişim sağlamış olursunuz. Plaka sorgulama ile de aracınıza ait borç bilgileri, hasar bilgileri gibi işlemleri gerçekleştirmek mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri farklı işlemlerdir. Araç sorgulama ve plaka sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz daha bir çok ayrıntı yazımızda yer almaktadır.

Araç sorgulama işlemleri plaka sorgulayarak yapılabilir mi

İnternet ve teknoloji alanındaki yenilikler vatandaşlar için çok büyük rahatlıklar oluşturmuştur. İnternetin gelişmesinden sonra vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilir duruma gelmiştir. İnternet üzerinden bir çok sorgulama ve ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerinden bazıları ise araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleridir. Araç sorgulama işlemi araç satın alırken yapmanız gereken dikkat etmeniz gereken bir sorgulamadır. 2. el araç alımı yaparken aracın durumu, aracın çalıntı olup olmadığı ve aracın özellikleri araç alacak olanlar için önemlidir. Tüm bu bilgileri araç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer bir durum ise aracın plakasıdır. Aracın plakasının üzerinde trafik cezası olup olmadığını varsa ne kadar trafik cezası olduğunu plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini aynı araç sorgulama işlemi gibi internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebildiğiniz gibi şifresiz olarak da plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz plaka sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Araç sorgulama işlemi sayesinde satın alacağınız aracın bir çok özelliğini ve çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sisteminden gerçekleştirebilirsiniz. Yalnız E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmeniz için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar genellikle bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile olan giriş yolunu tercih etmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz. T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra ve sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Açılan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğünü bulmanız gereklidir. Emniyet Genel Müdürlüğünün alt hizmetlerinden Trafik Şube bölümü altından araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Plaka sorgulama işlemini şifresiz bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer anal trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçtikten sonra kimlik bilgileriniz ile sisteme giriş yapmanız gereklidir. Bu sayfada adınızı, soyadınızı ve T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra doğum yılınızı da bu sayfaya girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bilgileri girdikten sonra sorgulama sayfasına girebilirsiniz. Bu sorgulama sayfasına araç plakasına yazılan ceza sorgulama ve sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama seçenekleri bulunmaktadır. Araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçtikten sonra araç plaka numarasını ve tescil belge seri ve numarasını sisteme girmelisiniz.