Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama yapmadan araba almayın!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama yapmadan araba almayın!

25.10.2015 - 09:25 | Son Güncellenme:

2. el araç alımı yapmadan önce araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerini yapmanızı öneririz. Bu sorgulamalar ile hangi bilgilere ulaşacaksınız? Detayları haberimizde.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama yapmadan araba almayın

Artan döviz kurları ile birlikte binlerce kişi sıfır araba almak yerine 2. El araçlara yöneldi. Dalgalanan kurları 2. El araç satışlarının artmasında etkili oldu. Ancak 2. El araba almanın da püf noktaları bulunmaktadır. 2. El araba alırken gerekli denetimlerin yapılmaması durumunda bazı aksaklıklar ve hatta bazı problemler ortaya çıkabilmektedir. Bu yüzden 2. El araba alırken iyice araştırılmalıdır. Eğer araçta herhangi bir hasar mevcutsa bu göz önüne alınmalıdır. Aksi takdirde birtakım problemlerle karşılaşılabilir. Son yıllarda geliştirilen teknolojiyle birlikte birçok işlemimizi internet aracılığıyla halledebilir hale geldik. Bunlardan bir tanesi de 2. El araç satın alırken göz önünde bulundurulması gereken araç hasar kaydıdır.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

ARAÇ SORGULAMA HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

PLAKA SORGULAMA VE DETAYLAR!

Eğer ilgilendiğiniz 2. El aracın önceden herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını merak ediyorsanız ve trafiğe herhangi bir borcun var olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız araç ve plaka sorgulama işlemiyle internet üzerinden kolayca öğrenebilirsiniz. Araç ve plaka sorgulama işlemini iki şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu haberde, bu işlemlerin neler olduklarını ve nasıl araç ve plaka sorgulama işlemlerinizi sonuçlandırabileceğinizi göstereceğiz. Araç ve plaka sorgulama işlemlerinden ilki, E-devlet sistemi üzerinden yapılabilecek bir sorgulamadır. E-devlet sistemini kullanarak araç ve plaka sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaşların E-devlet sistemine girebilmeleri için E-devlet şifresine ihtiyaçları olacaktır. E-devlet şifresini herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL ücret karşılığında temin edebilirsiniz. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra araç ve plaka sorgulama işlemini yapabilmek için, turkiye.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

E-devlet ana sayfasına girdikten sonra sisteme giriş seçeneğine tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş için gerekli olan bilgiler TC kimlik numaranız ve E-devlet şifrenizdir. Ardından arama kısmını kullanarak araç ve plaka sorgulama yazarak gerekli sorgulamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Bu yolla istediğiniz aracın plaka sorgulama işlemini istediğiniz zaman yapabilirsiniz. E-devlet birçok kamu kurumunu içeren dijital bir platformdur. Birçok işleminizi bu sistem üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Araç ve plaka sorgulama işlemlerinden bir diğeri ise, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesini kullanarak araç plaka sorgulama yapabilirsiniz. E-devlet sistemini kullanarak araç plaka sorgulama işlemi yapabileceğiniz gibi Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) resmi internet sayfasını kullanarak da araç plaka sorgulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Bu sorgulama için öncelikle, intvd.gib.gov.tr adresine girmeniz gerekmektedir. Ardından ana sayfa üzerinde bulunan ‘Motorlu Taşıtlar’ seçeneğini seçtikten sonra yeni açılan sayfadan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Ardından açılan sayfada sizde bazı kişisel bilgiler istenecektir. Bu bilgileri eksiksiz şekilde doldurduktan sonra ‘Tamam’ seçeneğini seçerek araç ve plaka sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. İnternet üzerinden araç ve plaka sorgulama işlemlerinizi evinizden çıkmadan dahi kolaylıkla yapabilirsiniz.