Gündem Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri artık değişti!

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri artık değişti!

02.09.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri güncellendi. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri artık sadece sorgulama yapan kişilerin kendi araçları hakkında bilgi alabileceği şekilde değiştirildi. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri hakkında meydana gelen değişikliği haberimizden elde edebilirsiniz.

Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri artık değişti

Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemleri artık değişti! Vatandaşlar istedikleri araç ile ilgili genel bilgiye sahip olamıyorlar. Ancak kişi kendisine ait araç hakkında sorgulama yapıyor. Peki, bu işlemler internet üzerinden yapılabiliyor mu? Araç günümüzde lüks olmaktan çıkıp, herkes için bir ihtiyaç haline geldi. Ulaşımını kolaylaştırmak isteyen kişiler artık araba sahibi olmakta. Toplu taşıma araçlarında olan yoğunluk, insanların gitmek istedikleri yerlere genellikle ayakta gitmesi gibi etkenler araç alma isteğinde etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Bunların yanı sıra istedikleri her yere toplu taşıma aracı olmaması zor durumlar ortaya çıkarabiliyor. Araçlar acil durumlarda hızlıca gereken yere gitmek için ve tatil zamanlarında da kullanmak için büyük kolaylık. Açıkladığımız ve birçok nedenden dolayı birçok insan araç sahibi ve araç sahibi olmak istemektedir. İkinci el araç alacak kişileri bir düzine sorun bekliyor.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Aracın kaza geçmişi, daha önce yediği cezalar, ödenmemiş vergileri gibi bilgileri öğrenmek ikinci el araç satın alma konusunda en önemli bilgiler. Araç satıcısının aracını satmak için verebileceği yanıltıcı cevaplar olduğu için kişiler bu bilgileri doğru bir kaynaktan doğrulamak ister. Bunu yaparken de hızlı ve güvenilir bir kaynağa ihtiyaç duyarlar. Sorgulamaları eskiden herkesin yapması mümkündü. Bu açıdan da kişinin aracının genel olarak tüm bilgilerine ulaşılması gibi sorunlar ortaya çıktı. Sistemin güvensizlik içerdiği ortaya çıkınca Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı ve işlemlerin sadece kişinin kendi aracını sorgulaması yönünde değişiklik yapıldı. Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama; aracın tüm güncel bilgilerine internet üzerinden sadece plaka bilgilerinin girilmesi ile ulaşılmasını sağlayan bir e-Devlet hizmetidir. Araç sorgulama sistemine aracın plaka numarasını girerek; rengini, modelini, markasını, tescil birimini, sahip belge tarihini, cinsini, hak mahrumiyetini ve aracın çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama hizmeti ile aracın güncel bilgilerini öğrenebileceğiniz gibi ilgili plakaya ait trafik cezalarını da sorgulayabilirsiniz. Ayrıca ilgili aracın var olan tüm vergi borçları da yine araç sorgulama hizmeti kapsamında tüm araç sahiplerine sunulmaktadır. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor.

E-Devlet şifresi almak için vatandaşların en yakın PTT şubesine T.C kimlik numarası bulunan kimlikleri ile başvurmaları gerekiyor. Kimliği ile PTT şubelerine başvuran vatandaşlar e-Devlet şifrelerine 2TL karşılığında dakikalar içerisinde sahip olabiliyor. E-Devlet şifresini alan vatandaşlar e-Devlet resmi internet sayfasına girmesi gerekir. PTT tarafından verilen şifre ve T.C kimlik numarasını e-Devlet internet sayfasında bulunan doğru boşlukları doldurarak, sisteme girişi gerçekleştirebilirler. Sisteme girdikten sonra arama bölümüne gelerek yapmak istedikleri sorgulamayı (Araç Sorgulama, Plaka Sorgulama) yazmaları yeterli olacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü işlemlerinde bulunan Araç ve Plaka Sorgulama işlemlerinden dilediklerini seçip, araçları ile ilgili güncel ve doğru bilgilere ulaşabilirler. Araç Sorgulama ve Plaka Sorgulama hizmeti ile siz de kolay, güvenilir ve hızlı bir şekilde sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.