Gündem Araç Tramer, Araç Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulamaları

Araç Tramer, Araç Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulamaları

25.05.2015 - 12:35 | Son Güncellenme:

Araç plaka, hasar kaydı ve tramersorgulama gibi aracınız ile alakalı yapabileceğiniz her türlü sorgulama işlemini online olarak hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Araç sorgulama, hasar kaydı sorgulama gibi işlemleri online yapabilmek ve araç sorgulama konusu hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Araç Tramer, Araç Plaka Ve Hasar Kaydı Sorgulamaları

Vatandaşlar daha makul olduğu için 2. el araç alım ve satımına daha yatkındır. Ama araç alırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Mesela aracın daha önce kaza yapıp yapmadığını, aracın plakasının üzerinde trafik cezası var mı, aracın çalıntı olup olmadığı veya aracın hasar kaydı raporu gibi bazı bilgiler araç alımında önemli yer taşımaktadır. Aracınız hakkında bilgileri araç sorgulama işlemini gerçekleştirerek yapabilirsiniz. Araç sorgulama işlemi ile aracınızın çalıntı olup olmadığını ve satın alacağınız araç hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Devlet E-Devlet sistemini kurduktan sonra bütün kurumlar ve kuruluşlar bu sistem altında yer almaktadır.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HASAR KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Emniyet Genel Müdürlüğü de E-Devlet sisteminde olan kurumlardan bir tanesidir. Sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlete giriş yapabilmek için ana sayfanın sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Vatandaş giriş ekranına ulaştığınız zaman karşınıza 4 farklı giriş yolu çıkacaktır. Vatandaşlar daha kolay ve rahat olduğu için genellikle E-Devlet şifresi ile olan giriş yolunu seçmektedir. E-Devlet şifresi ile giriş yapabilmek için sisteme T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer e-devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra sorgulama işlemi için Emniyet Genel Müdürlüğünün sayfasına gitmelisiniz. Ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra kolay bir şekilde Emniyet Genel Müdürlüğünü bulabilmek için sol taraftaki harflerden e harfi seçilmelidir. Emniyet Genel Müdürlüğü bulduysanız eğer alt seçeneklerinde araç sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Plaka sorgulama işlemi ise aracınızın plakasını girerek gerçekleştirebileceğinizi bir işlemdir.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden bir tanesi de araç hasar kaydı sorgulama işlemidir. Araç hasar kaydı sorgulama 2. el araç alımında önemli olan hususlardan bir tanesidir. Araç hasar kaydı sorgulamasını internet üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi internet sitesine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. İnternet sayfasına giriş yapmak için sorgulama işlemi için Plaka ve sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama, Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama ve Plaka ve Sürücü T.C Kimlik No ile Sorgulama seçeneklerinden bir tanesini seçmelisiniz.

İkinci el araç alımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi de aracın sigorta bilgileridir. Aracın sigorta bilgilerini internet üzerinden tramer sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Tramer internet sayfasından sorgulama sayfasına giriş yapmalısınız. Bu sayfada acente bilgileri kısmına sigorta şirketi, acente numarası ve ticaret sicil numarasını girmeniz gerekmektedir. Kullanıcı bilgileri kısmına ise kullanıcı tipi ve E-Mail bilgilerini girmeniz gerekmektedir.