Gündem Aranan eski müdür çatıda yakalandı!

Aranan eski müdür çatıda yakalandı!

15.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında aranan eski 1.sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Taner Şentürk, jandarmanın düzenlediği operasyonda Aydın’ın Nazilli ilçesinde saklandığı evin çatı katında yakalandı.

Aranan eski müdür çatıda yakalandı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü görevinin ardından İzmir’e başmüfettiş olarak atanan ve 2015 yılında resen emekli edilen Şentürk’ün, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 657 KHK ile de rütbelerinin söküldüğü öğrenildi.
10 asker tutuklandı
Sakarya’da, Sakarya Üniversitesi’nde görevli öğretim görevlileri ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı şube müdürününde bulunduğu dokuz kişi tutuklandı.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 muvazzaf askerden 10’u tutuklandı.
Baro başkanı aranıyor
Kahramanmaraş’ta FETÖ’yle ilgili 19 avukatın gözaltına alındığı operasyonda adreslerinde bulunamayan 5 avukattan birinin de Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı olduğu belirtildi. Polisin aradığı Bağcı’nın yurt dışında olduğu öğrenildi.
Mersin’in Tarsus ilçesinde yürütülen soruşturmada KHK’larla kapatılan örgüte ait okul ve dershanelerde çalışan 25 kişi gözaltına alındı.
Kayseri’de Kamu Hastaneleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde çalışırken meslekten ihraç edilen ve ByLock kullandıkları belirlenen 22 sağlık çalışanı gözaltına alındı. ByLock kullandıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan iki öğretmen ise 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt mensuplarının yurt dışına kaçışlarında yardımcı olduğu öne sürülen, Esenboğa Havalimanı’nda görevli memur Ahmet Ö., gözaltına alındı. Ahmet Ö.’nün Türk hava sahasındaki uçuşların tüm aşamalarına dair bilgilere ulaşma yetkisi olduğu örgüt mensuplarının yurt dışına kaçışlarına yardımcı olduğu ve “ByLock” kullandığı iddia ediliyor.
Türk Hava Yolları’nda aralarında 7 pilot ve Genel Müdürlükte memur olarak çalışan iki kişinin de aralarında bulunduğu 26 çalışanın FETÖ bağlantısı oldukları gerekçesiyle işlerine son verildi. İşten çıkartılanlara gönderilen yazıda, “ByLock şifreli konuşma programı kullanıcısı olduğunuz tespit edilmiştir” denildi.