Gündem Arsa Bilgileri Parsel Sorgulama İle Tek Tık Ötede!

Arsa Bilgileri Parsel Sorgulama İle Tek Tık Ötede!

29.03.2015 - 09:05 | Son Güncellenme:

Arsa bilgilerine ulaşmak parsel sorgulama işlemi yapabilmek internet üzerinden kolay hale gelmiştir. Bu haberimizde parsel sorgulama işlemini ve parsel sorgulama işlemi hakkında detayları bulabilirsiniz.

Arsa Bilgileri Parsel Sorgulama İle Tek Tık Ötede

Gelişen internet teknolojisi ile dijital ortam üzerinden herhangi bir arsa ile ilgili olarak bilgi alabilmek son derece pratik bir hale geldi. Özellikle de Türkiye’de internet teknolojisinin sunduğu hizmet avantajlarından en yoğun yararlanan devlet kurumları arasında kendisine yer bulan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün online parsel sorgulama hizmeti ile vatandaşlar internetten kolayca kendi arsaları veya alacakları arsa ile ilgili olarak ayrıntılı bilgiler edinebiliyor. Bu neden ile de günümüzde başta emlak ve inşaat sektörleri olmak üzere pek çok alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA

Son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıla internet teknolojisinin sunduğu avantajlardan yararlanılarak internetten parsel sorgulama işlemleri günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan yapılabildiğinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfasından erişilebilen uygulama ekranı sıklıkla kullanılıyor. Dijital ortam üzerinde yer alan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sayfası üzerinde bulunan Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından online parsel sorgulama yapabiliyorsunuz.

Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından online parsel sorgulama işlemi 2 farklı yöntem ile gerçekleştirilebiliyor. Coğrafi sorgu ve idari sorgu olarak 2 farklı sorgulama seçeneğinin sunulduğu sorgulama ekranından vatandaşlar kendi arsalarının veya alacakları arsanın boyutları, çevresinde bulunanlar, imar durumu ve nitelikleri gibi pek çok ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

Parsel sorgulama işlemi idari sorgu seçeneği ile il, ilçe, mahalle, köy, ada ve parsel bilgilerinin girilerek yapılırken coğrafi sorgu seçeneğinde sadece sorgulanan arsanın enlem ve boylam bilgileri girilerek yapılabiliyor. Vatandaşlar internetten yapabildikleri parsel sorgulama ile birlikte artık internet üzerinden bürokrasi ve evrak işlemleri ile boğuşmak zorunda kalmadan arsaya ilişkin bilgilere kolayca ve bir tıkla ulaşabiliyor.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün vatandaşlara sunduğu bu online parsel sorgulama hizmeti genel olarak müteahhit ve emlakçılar tarafından kullanıldığı gibi aynı zamanda da vatandaşlar tarafından da bireysel sorgulama için kullanılıyor. Arsa alım-satım işlemlerinde son derece önemli güvenlik avantajları sağlıyor olması da yoğun kullanımında önemli bir etken teşkil ediyor.