Ege Artı Para Sistemi’ne düzenleme gerekiyor

Artı Para Sistemi’ne düzenleme gerekiyor

22.05.2018 - 02:50 | Son Güncellenme:

AK Partili Bilal Doğan, “Kartında yeterli para olmasa da yolcu binsin, bakiye eksiye düşsün. Borç, dolum yapılınca alınsın” dedi

Artı Para Sistemi’ne düzenleme gerekiyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin İZBAN’da devreye soktuğu ‘Artı Para’ sistemiyle iligili tartışmalar sürüyor. Uygulamadan memnun olmayan vatandaşlar sosyal medyadan tekilerini dile getirip, sisemin kaldırılmasını istiyor. Yolcular, işe veya okula yetişme telaşı, yorgunluk, sınav stresi gibi gündelik yoğunluğun arasında kartlarını ‘Artı Para’ makinasına okutmayı unuttuklarını ve en uzak mesafe ücretinin tahsil edildiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

‘Büyükşehir’e kalıyor’

Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekilliği’nden istifa ederek Milletvekili aday adayı olan Bilal Doğan da, konuyla ilgili Aziz Kocaoğlu’na seslendi. Doğan, “Kartında 10 lira 60 kuruşu olmayan vatandaş İZBAN’a binemiyor. Oysa ki, kartında yeterli para yoksa bile vatandaş binsin ve gittiği kadar ödesin, eksiye düşerse de kalan borcu yeni dolum yaptığı zaman alınsın. Aynı otoyollardaki uygulama gibi. Ayrıca vatandaş, gün içerisinde kartını okutmazsa bloke edilen bakiyenin tümü İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kalıyor. Kalan paralarının vatandaşa iade edilmesi için bir sistem geliştirilmesi gerekiyor. Bu sistem geliştirilmiyorsa da bu kalan paraların ne olacağı konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir açıklama yapması lazım” dedi.