Siyaset Artık devrimleri siz yapacaksınız

Artık devrimleri siz yapacaksınız

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlere her yerde ve her kademede hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, “Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil, haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz” diye konuştu

Artık devrimleri siz yapacaksınız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlere, “Siz gençliğinize ufuk verirseniz, o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur. Bundan sonrası size ait ona göre, artık reformları siz yapacaksınız, devrimleri siz yapacaksınız. Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın ‘darbe’ demiyorum, ‘devrim’ diyorum, ‘reform’ diyorum. Birileri darbe heveslisidir, bırakın onlar onunla uğraşsınlar” dedi.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra 81 il ve KKTC’den birer kadın ve erkek temsilci genç ile sporcuları kabul etti. Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:
ÜMİTLİYİM: Bu yaşlardayken tüm benliğimizi kaplayan, heyecanımızla hayata nasıl baktığımızı gördük. Eğer o dönemde böyle ideallerimiz olmasaydı, onlara ulaşmak için kendimizi yetiştirme gayretine girmeseydik, herhalde bugün ulaştığımız bu yerlere gelemezdik. Çevreme bir bakıyorum, bazılarının gençlerimizle ilgili, yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden, yeni nesillerden ümitliyim. Önümüze çıkartılabilecek tüm engeller çıkartıldı. Ben, bütün bu yaşadıklarımızı bir kenara bırakıyorum.
DARBE DEĞİL DEVRİM YAPACAKSINIZ: 15 sene önce milletvekili olma veya seçilme yaşı 30’du. Yani size güvenmiyorlardı. Biz ne yaptık? ‘Bu 18’e inmeli’ dedik. Madem seçme yaşı 18’dir, seçilme niye 18 olmasın? Zor olan seçilmek değil, seçmek. Şimdi havuz genişledi. Ama birileri ne dedi? ‘Çoluk çocuğa mı bırakacağız ülkeyi’ dedi. Biz dedik ki ‘hayır, bu milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir çağı kapatıp, bir çağı açmasıyla doludur. Eğer siz gençliğinize ufuk verirseniz, o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur. İşte biz bunu başardık. Şimdi bundan sonrası size ait ona göre, artık reformları siz yapacaksınız, devrimleri siz yapacaksınız. Bu devrimleri yapmak suretiyle de Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya siz göstereceksiniz. Bakın ‘darbe’ demiyorum, ‘devrim’ diyorum, ‘reform’ diyorum. Birileri darbe heveslisidir, bırakın onlar onunla uğraşsınlar. Biz reformlarla uğraşacağız, biz devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz batılının söylediği gibi sessiz devrimdir.
MÜFREDATI YENİDEN YAZACAĞIZ: Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolu tarihiyle olan ilişkileri kesmekten geçer. Bunu bize yaptılar mı? Yaptılar. Bizim tarihimizle bağlarımızı kopardılar. Öyle bir tarih okuttular ki ve bizim okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle ilkelliklerle ve hep böyle garip garip şeylerle adeta geçmiş olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimiz böyle değil, anlı şanlı tarihimizi bize o şekliyle göstermediler, okutmadılar. Müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz ve anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz... Böyle yetişirsek o zaman o fetih ruhuyla geleceğe başka türlü bakacağız. Ama aşağılık kompleksi içerisinde yetiştirilen bir nesil olursak o zaman ne olacağız? O zaman tamamen bezgin, bedbin, hiçbir hedefi olmayan bir nesil olacağız
ADAMI SAMSUN’A SOKMAZLAR: 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal, 38 yaşındaydı. Yani genç diyebileceğimiz yaştaydı. Fakat Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Savaşı için Samsun’dan çıkıyordu. Birileri de bugün İstiklal Mücadelesini vermek için değil, aksine İstiklal Mücadelesini verenlere karşı Samsun’dan çıkıp, İzmir’de onları denize dökmek için yola çıkıyor. Bakın nereden nereye geliyoruz. Ne oldu? Millet gereken dersi verdi. Kimi sen nasıl olur da bu şekilde denize dökmeye kalkarsın? Adamı Samsun’a bile sokmazlar. İstiklal Mücadelesi için Samsun’a çıkmak başka bir şey ama bu ülkeyi işgale yeltenenlere karşı o istiklal mücadelesini sürdürmek için oradan çıkmak başka bir şey.
KONGRE MESAJI: Gittiğim ülkelerin çoğunda 20’li yaşlarda bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları görüyorum. Yine bu yaşlarda trilyonlarca liralık şirketleri yöneten gençlerin olduğunu görüyorum, biliyorum. ‘Ülkemizde niçin böyle olmasın’ dedik. Şimdi bu pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız. Bu düzenlemeleri gençlerimize ihsan değil, haklarının gecikmiş teslimi olarak görüyoruz. Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, bir gençlik görüyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanı sıra 81 il ve KKTC'den birer kadın ve erkek temsilci genç ile sporcuları kabul etti. AA

TERÖRÜ SONA ERDİRECEĞİZ

Terör örgütlerine karşı güçlü ve kahramanca bir mücadele Cudi, Gabar, Tendürek dağları ve Besler Derelerinde devam ediyor. Şu ana kadar 60’a yakın mağarayı bütün uçaklarımız, helikopterlerimiz vurdular. Bütün o vurulan yerler de yine aynı şekilde komandolarımız tarafından temizleniyor. Allah onlardan razı olsun. Onlarla beraber bu terör mücadelesini er veya geç sona erdireceğiz ve bu işi başaracağız.

Musluk kapanınca çılgına döndüler

15 Temmuz’da gençlerimizin o tankların altına gidişi rastgele bir olay değil. Eğer o gençlerimiz, olmamış olsa FETÖ kahpeleri bugün bu ülkede farklı şeyler estireceklerdi ama şimdi ne oluyorlar? Bir kısmı içeride, bir kısmı kaçtı. Kimi Yunan’a sığınıyor, kimi başka yere sığınıyor.
Hepsi şu anda batının değişik ülkelerinde sığıntı vaziyette. Ama onları yine kovalayacağız. Nasıl buradakileri inlerine kadar kovalıyorsak onları da bulundukları yerde, uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa arayacağız, kovalayacağız, bulacağız.
Dershanelerin kapatarak aileleri o sektörün yükünden kurtardık. Kaynakları ellerinden alındı. Oradan büyük bir kaynak vardı. Sadece asgari 1 milyar yılda oradan kazanıyorlardı. Musluk kapatılınca çılgına döndüler. Bu sebeple başladı, darbe girişimine bundan dolayı girdiler.

YILDIRIM: Ötekileştirmeyi reddedeceğiz

Çankaya Köşkü’ndeki programı iptal ederek Külliye’deki programa katılan Yıldırım, “Aslında sizlere ayrıca görüşecektik. Ayrı ayrı yapmak yerine burada gerçekleştiriyoruz. Milletin evinde Külliye’de sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Yıldırım, şu mesajları verdi:
“Hayatın her alanında sizleri daha çok görmek istiyoruz. Bu hem kendinize hem ailenize hem ülkenize karşı sorumluluğunuz bir gereğidir. 16 Nisan halk oylamasında seçilme yaşı 18’e indi. Biz sizlere olan inancımızın gereğini yaptık. Şimdi sorumluluk sırası sizde. Kendinizi en güzel şekilde yetiştirecek ve ülkemizin geleceğine hazırlayacaksınız. Bir ülkenin nasıl bir ülke olacağını o ülkenin gençliği belirler. Nüfusumuzun yüzde 100’ü gençlerden oluşmuyor ama yarın nüfusumuzun yüzde 100’ü sizlerden oluşacak. Gençlerimizin arasına duvar örülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Farklı yaşama biçimlerimizle bir ve beraber olacağız. Demokrasimizi birlikte yücelteceğiz. Her türlü ayrımcılığı, ötekileştirmeyi reddedeceğiz. Onurlu vatandaşlar olarak bir birimizin hukukuna sahip çıkacağız ve hiç kimseye çiğnetmeyeceğiz.”