Ege Bütün çocuklar zamanı geldiğinde çiçek açar

Bütün çocuklar zamanı geldiğinde çiçek açar

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Özel Bademler Köyü Koleji’nde her öğrenci, yeteneğine uygun farklı öğretim yöntemiyle eğitim alıyor. Doğayla iç içe büyüyen, kendi kendine yetebilen, özgüvenli bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Kurucu Melis Kurtel Emin, “Her çocuk benzersizdir” dedi

Bütün çocuklar zamanı geldiğinde çiçek açar

Dr. Maria Montessori’nin geliştirmiş olduğu yöntemin ışığında eğitim veren Özel Bademler Köyü Koleji’nde çocuklar hayata hazırlaqnıyor. Kolejin kurucusu Melis Kurtel Emin, “Çocuklarımız sadece akademik yönden değil; hayatları boyunca işlerina yarayacak ev işi, tamirat, hayvan bakımı ve sebze-meyve yetiştiriciliği gibi bir çok başlıkta eğitim görüyor. Dünyanın bir parçası olmayı öğreniyor” dedi. Amazon ve Google dünyanın en önemli markaların kurucularının Montessori yöntemiyle yetiştiği bilgisini veren Emin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Sadece destekleyin

Bu yöntemi tam uygulayabilmek için okulun mutlaka doğanın içerisinde olması gerekiyor. Yönteminin çocuklara özgüven ve kendi kendine yetebilme yeteneği kazandırıyor. Ayrıca çocuklara, bu yöntemle empati ve topluma faydalı birey olarak yetişme sorumluluğu veriliyor. Aile görgüsü ile siz istediğiniz kadar çabalayın, eğitim ve toplum içerisinde pekişmediğinde etkili olamıyorsunuz. Montessori yöntemi de yetişkinlerin görevi, çocuğun içindeki yeteneği ve gizli gücü uyandırmak ve onları gelişim sürecinde desteklemek.”

Kıyaslama yok

Montessori yönteminde bütün çocukların çiçek açabildiğine inanıldığını belirten Melis Kurtel Emin, “Hiçbir çocuğu diğeri ile kıyaslamayız ve bir çiçek gibi zamanı geldiğinde açacağına inanırız. Her çocuk aynı ayda yürümez. Burada vurgulamak istediğimiz şey sonuçtur; ilk adım ne zaman atılırsa atılsın bunun bir önemi yok, önemli olan sonunda hepsinin yürüyor olması. Her çocuk benzersizdir. O yüzden kendisi için uygun zamanı güven içinde sunmak çok önemlidir. Başarılı bir eğitimin anahtarı özgüvendir. Okulumuzda bir çocuk kişisel çalışmasıyla meşguldür, grup çalışma bilinci gelişmiştir, projesine odaklanmıştır ve güne müthiş bir arzu ve coşku ile başlar” diye konuştu.
Yöntemin en önemli özelliklerinden birinin de rekabet barındırmaması olduğunu sözlerine ekleyen Emin, “Bu yaşlardaki rekabet ve kıyaslanma, çocuğun öğrenme kabiliyetine ve özgüvenine ciddi anlamda zarar verir” dedi.

Haberin Devamı

Yemek servisi ve temizlik Çocuklardan

Okulun fiziki koşulları hakkında bilgi veren Özel Bademler Köyü Koleji Kurucusu Melis Kurtel Emin, “Sınıflarımız oldukça geniş ve içinde sanat, coğrafya, kimya, fizik, matematik, tarih ve merak uyandıracak birçok özel alan ve materyalle sahip” dedi. Öğrencilerin bir gününü nasıl geçtiğini de anlatan Emin, “Çocuklar öğlen yemek servisini kendileri yapıyor. Sofra kurma ve kaldırma, bulaşıkların yıkanması gibi evde üstlenip paylaşmaları gereken görevleri de elbirliğiyle tamamlıyor. Ayrıca kullandıkları alanın düzeninden ve genel temizliğinden de sorumlular fakat bunu bir görev gibi değil, öğretmenlerimizin de model olarak yanlarında bulunmasıyla isteyerek yapıyorlar.
Hareket özgürlüğünün esas olduğu okulumuzda çocukların birikmiş enerjileri olmadığı için çalışma zamanı geldiğinde bölünmez Montessori saatlerinde sıkılmadan çalışmalarını sürdürüyorlar. Çocukların merak ve motivasyonlarının sürekli yüksek olduğu bu ortam sayesinde kazanımları da bireysel olarak çok daha hızlı ve kalıcı oluyor” şeklinde konuştu.