Gündem Askeri birliğe giren olursa beynini alırım

Askeri birliğe giren olursa beynini alırım

07.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan sözde ‘Bolu ve Düzce Sıkıyönetim Komutanı’ olarak adı geçen, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün eski yaveri, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer’in, 15 Temmuz’da Bolu Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya’ya sorumlu bulunduğu askeri birliğe birisinin girmesi halinde ‘Beynini alırım’ dediği ve emrini uygulatmak amacıyla “Sıkıyönetim komutanıyım, müdahale et” talimatı verdiği belirlendi.

Askeri birliğe  giren olursa beynini alırım

Güneşer ifadesinde, “Ben plan gereği Düzce İl Jandarma Komutanlığı’nın da bana bağlandığını görünce Düzce ile ilgili sadece İl Jandarma Komutanı’nı arayarak kendisine, ‘Vatandaşla askeri karşı karşıya getirmeyin. Albay Türker, garnizona vekalet ediyor. Kendisi ile görüşün. Benim emirlerimin gereğini yapın’ şeklinde talimat verdim. Ben kesinlikle valinin, belediye başkanının ve emniyet müdürünün gözaltına alınması talimatında bulunmadım” dedi.

Haberin Devamı

Bolu’dan geçici görevle geldiği Şemdinli’de FETÖ soruşturma kapsamında tutuklanan, 2008-2012 yıllarında 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün başyaverliğini yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Güneşer, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verdiği ifadesinde, FETÖ/PDY ile bir bağlantısının bulunmadığını, devlet içinde paralel yapılanma olmasına müsaade etmeyeceği gibi katılmasının da mümkün olmadığını savundu.

‘Kampa gidecektim’

Bölücü terör örgütüyle 20 yıldır dağlarda mücadele ettiğini anlatan Güneşer, “2010’dan beri Ak Parti’ye oy veriyorum” dedi. Güneşer, ifadesinde darbe girişiminden haberinin olmadığını ileri sürerek “21 Temmuz’u sıralı komutanlarım biliyorlardı. Biletimi Van’dan Ankara’ya almıştım. Erdek askeriye kampında yerim ayrılmıştı” dedi.

Yazarlar