Gündem ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı!

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı!

26.12.2016 - 09:03 | Son Güncellenme:

ATA AÖF sınav sonuçları biraz önce açıklandı. Atatürk Üniversitesi'nin Açıköğretim Fakültesi'nin resmi sitesinden henüz duyuru yapılan duyuruya göre sonuçlara http://obs.atauni.edu.tr adresinden şifte ve kullanıcı adı girerek erişilecek. ATA AÖF sınavları 2 oturum şeklinde 3 ve 4 Aralık'ta yapılmıştı.

ATA AÖF sınav sonuçları açıklandı

ATA AÖF sonuçları az önce açıklandı. ATA AÖF sonuçlarına http://obs.atauni.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile erişiliyor.

Haberin Devamı

ATA AÖF SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ATA AÖF Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi güz dönemi vize sınav sonuçlarının Atatürk Üniversitesi’nin OBS olarak yer aldığı Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden açıkladı. OBS yani Öğrenci Bilgi Sistemi, öğrencilerin sınav sonuçlarını daha hızlı, rahat ve pratik biçimde öğrenebilmesi için oluşturuldu.

Öğrenci Bilgi Sistemi’nin nasıl kullanılacağı hakkında ise şunlar söylendi: “Atatürk Üniversitesi’nin Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yapan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti (TC) kimlik numaraları ile birlikte şifrelerini de kullanarak bu sisteme giriş yapabilirler. Böylelikle OBS ile AÖF sınav sonuçlarını öğrenebilirler. “

Haberin Devamı

Yetkililer tarafından yapılan bu açıklamalar haricinde ise OBS yani Öğrenci Bilgi Sistemi’ne yeni bir özellik daha geldi. Yeni gelen bu özellik sayesinde güz dönemi vize sınavına giren Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri, Öğrenci Bilgi Sistemi’ne giriş yaparken şifre unutma gibi bir durum olduğu taktirde ise şifrelerini değiştirebilecekler.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin internet üzerindeki bilgi sistemi ekranında olduğu gibi aynı şekilde bilgi ekranına da öğrencilerin kullanabilmeleri adına “şifremi unuttum” kısmı eklendi. Bu sayede Açıköğretim Fakültesi öğrencileri sonbahar dönemine ait vize sonuçlarını merak eden öğrenciler şifrelerini unutmuş olsalar dahi T.C. kimlik no, doğum tarihi, doğum yeri ve anne baba isimleri ilgili bilgileri girerek şifrelerini kolayca güncelleyebilirler.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi internet sitesine yeni gelmiş olan bu uygulama sayesinde ise artık öğrenciler şifrelerini ilk girişte unutsalar dahi vize, final ve bütünleme sonuçlarını da kolayca görebilecekler.

Bütünleme Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından bu kez de sınavdan eksik not alıp bütünleme sınavlarına girecek olan milyonlarca öğrenci için bütünleme sınavlarının ne zaman yapılacağı merak konulardan bir tanesini oluşturmakta. Güz dönemi vize ve güz dönemi final sınavlarının hemen ardından yer alan sınav soruları ile sınav sorularının cevap anahtarı OBS üzerinden öğrencilere paylaşılacaktır.

Haberin Devamı

ATA AÖF bütünleme sınavlarına öğrencilerin katılıp katılamayacağı Açıköğretim Fakültesi bağlamında yapılacak olan güz dönemi vize ve güz dönemi final sınav sonuçlarının açıklanması ile belli olacak. Bunun yanı sıra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi final sınavının soru ve cevapları üniversienin rsmi sitesinde yayınlanacak.

Ayrıca Atatürk Üniversitesi yetkililerinin yapmış olduğu açıklamada, öğrencilerin YGS’ den aldıkları puanlarla Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni okumaya hak kazananların, 12 Ağustos 2016 ve 16 Ağustos 2016 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi tarafından belirlenen gerekli kayıt belgelerini ve evrakları tamamlamaları gerekmektedir.

Kişinin bu belgeleri tamamlamaması dahilinde ise Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi vize, final ya da bütünleme sınavlarına katılamayacaktır. Ayrıca Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’ni kazanacak öğrencilerin anlaşmalı bankalara ders ücretini ödemeleri gerekmektedir.