Siyaset Ata’ya hakaretten hükümlü Akar yeniden yargılanacak

Ata’ya hakaretten hükümlü Akar yeniden yargılanacak

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (istinaf) 18. Ceza Dairesi, Hasan Akar’ın  Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nce “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçlarından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı davaya ilişkin Akar ve avukatınca yapılan itiraz başvurusunun incelemesini tamamladı.

Ata’ya hakaretten hükümlü Akar yeniden yargılanacak

Akar’a yerel mahkeme tarafından verilen 2 yıl 6 aylık hapis cezasına ilişkin hükmü bozan mahkeme kararında, şunları kaydetti:
‘Yasaya aykırı’
“Sanığın, videonun ulusal kanallarda yayınlanmasına doğrundan veya dolaylı rızası olmadığı yönündeki savunmasının ilgili kanal tarafından doğrulanarak mahkemeye bildirildiği, sanığın eyleminin mahkemenin kabul ettiği şekilde medya aracılığıyla ve basın tarafından umuma açık olarak bu suçun işlenmesinin söz konusu olmadığı halde sanığın cezasının 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun’un 2-1 maddesi uyarınca arttırım yapılması yasaya aykırı görülmüş, istinaf başvurusunda bulunan sanık vekilinin itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olmakla hükmün bozulmasına karar verilmiştir.”
Akar’a tahliye
18. Ceza Dairesi, söz konusu gerekçelerle Dosyanın, yeniden incelenmek üzere Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine ve sanık Hasan Akar’ın tahliyesine karar verdi.

Haberin Devamı

Yazarlar