Gündem Atatürk’ü öğretiyoruz

Atatürk’ü öğretiyoruz

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atatürk’ün müfredattan çıkarıldığı yönündeki iddiaların tamamen yanlış olduğunu belirten Yılmaz, “Herhalde ‘Atatürk’ü kendi adresini bilmeyen çocuklara doktora seviyesinde öğretin’ diyorlar” dedi

Atatürk’ü öğretiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, müfredatta Atatürk ve Atatürkçülük konularında yapılan daraltmalara ilişkin tartışmalara, “İstiyorlar ki toplumu kutuplaştırsınlar. Atatürk’ü veriyor muyuz? Veriyoruz. Peki ne istiyorlar? Herhalde ‘Atatürk’ü kendi adresini bilmeyen çocuklara doktora seviyesinde öğretin’ diyorlar. Ondan sonra da bu eğitime bilimsel eğitim diyorlar” diye yanıt verdi.
Bakan Yılmaz, Keçiören’de ‘Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Eğitim Kampüsü’nün temel atma törenine katıldı. Yılmaz, okul öncesi için yeni hazırlanan etkinlik kitabı ve öğrenci çalışma materyalini 34 pilot ile gönderdiklerini söyleyerek, “Okul öncesi çocukların tüm kırtasiye giderlerini pilot illerde bakanlığımız karşılayacak” diye konuştu. Yılmaz, “12 pilot ilden başlamak üzere ilkokul 3. ve 4. sınıflara devam eden Türkçe ve matematikten ilave destek ihtiyacı olan evlatlarımıza da ek yetiştirme programı uygulayacağız. Okul sütü programını bu yıl da uygulayacağız” dedi.
‘Kutuplaştırmak istiyorlar’
‘40 bin öğretmen istifasını istedi’ yönündeki haberlerin doğru olmadığını kaydeden Yılmaz, “Bu yıl istifa eden öğretmen sayısı 207. Geçen yıl 561 idi. 2002’den bu yana 15 yılda istifa eden öğretmen sayısı 10 binin altındadır” diye konuştu.
Yılmaz, “Müfredattan Atatürk çıkarıldı” iddialarının her yönüyle yanlış olduğunu savunarak, “Bugün söylüyorlar, yarın da öbür gün de yine söyleyecek. Niye söyleyecek? İstiyorlar ki toplumu kutuplaştırsınlar. İstiyorlar ki toplumun önüne sis perdesi koysunlar” ifadelerini kullandı. Yeni müfredatta Atatürk ve kazanımlarının inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersinin dışında, beden eğitimi ve spor, coğrafya, çağdaş Türk ve dünya tarihi, fen lisesi fizik, kimya, matematik, görsel sanatlar, müzik gibi derslerde de bulunduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti: “Kimse ile kavga etmek için gelmedik ama derler ya ‘Şeytan taşlamaktan tavafa fırsat bulamıyoruz’ diye. İnan ki bunların doğru olmayan ibarelerini düzeltmekten bazen kendi işimize yoğunlaşmaktan vazgeçiyoruz.”

Beceri eğitimine 196 milyon TL

Yılmaz, işletmelere beceri eğitimi için şubat ayından bu yana iş verenlere 196 milyon lira destek sağlandığını bildirdi. Meslek okullarındaki öğrencileri iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortaladıklarını, 12 tematik meslek lisesine öğrenci alımına başladıklarını kaydeden Yılmaz, bu yıl ilk defa mesleki ve teknik okulların performanslarının izleneceğini de hatırlattı.

Haberin Devamı