Dünya Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor!

Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor!

02.12.2016 - 14:42 | Son Güncellenme:

Tüm ülkelere IŞİD'in bomba yüklü araçla saldırabileceği uyarısını yapan Europol, ayrıca insan kaçırma gibi eylemlere dikkat çekti. En yüksek risk taşıyan ülkeler ise Fransa, Belçika, Holllanda, Almanya ve İngiltere. Europol, Avrupa için yeni saldırı ekipleri oluşturulduğu istihbaratını da paylaştı.

Avrupa bombalı araç saldırısı bekliyor

Avrupa Birliği'nin (AB) Polis Teşkilatı (Europol), terör örgütü IŞİD'in yeniden yaşlı kıtayı hedef almasını bekliyor. IŞİD raporunu yayınlayan Europol'e göre, terör örgütü Avrupa’da saldırılar düzenlemek için ekipler oluşturdu.

Haberin Devamı

IŞİD'in 2015 ve 2016 yıllarında Fransa ve Belçika’da yaptığı saldırıları odak noktasına yerleştiren raporda, terör örgütünün AB topraklarında tekrar saldırmayı istediği yer aldı.

Yakın zamanda Avrupa'da terör saldırılarının münferit veya grup halinde gerçekleştirilebileceği ifade edilen rapora göre, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonda yer alan Avrupa ülkeleri en yüksek risk grubunda bulunuyor. Europol'e göre, AB ülkelerinden Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda ve İngiltere risk grubunda üst sıralarda.

Raporda, IŞİD'in Suriye ve Irak’takilere benzer şekilde bomba yüklü araçlarla Avrupa'da terör estirebileceği vurgulandı.

IŞİD'in Irak ve Suriye'de ciddi zayıflaması durumunda bu bölgelerdeki yabancı savaşçıların AB ülkelerine dönmesi bekleniyor. Europol raporunda, yabancı savaşçıların geri dönmesinin riski artıracağı belirtiliyor.

Yazarlar