Siyaset Avrupa’da OHAL endişesi

Avrupa’da OHAL endişesi

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü.

Avrupa’da OHAL endişesi

Alınan bilgilere göre Piri, “OHAL’in uzayabileceği yönünde endişelerimiz var. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir” diye sordu. Kılıçdaroğlu’nun, “OHAL’in uzayıp uzamayacağını biz bilemeyiz. Onu hükümet bilir ama biz CHP olarak OHAL’in bir an önce sona erdirilmesinden yanayız” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun Piri’nin OHAL sürecine ilişkin CHP’nin tutumuna yönelik sorulara da, “Endişelerimiz var. Kanun hükmünde kararnamelerin etkisinin uzun sürdüğüne yönelik kaygılarımızı bizzat Başbakana da aktardım” yanıtını verdiği belirtildi. Piri’nin Aslı Erdoğan başta olmak üzere tutuklanan gazeteciler ve basın özgürlüğüne yönelik endişelerini paylaştığı, “Ciddi anlamda kaygılarımız var” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu da gazetecilerin tutuklu yargılanmasını doğru bulmadıklarını, kaydetti. Alınan bilgilere göre Piri, “Kamuda darbeye fiilen katılanlar ile darbeye fiili olarak katılmamış sempatizanlar arasında bir ayrım yapıyorlar mı” sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu’nun da, “Bunu biz bilemeyiz ama endişelerimiz var” yanıtını verdiği öğrenildi.
Piri’nin Türkiye’ye, FETÖ darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeleri takip etmek ve raporlamak üzere geldiği kaydedildi.