Ekonomi Avrupa Konutları’ndan 2017’ye ‘5’i bir yerde!

Avrupa Konutları’ndan 2017’ye ‘5’i bir yerde!

29.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artaş İnşaat, 2017 yılına ‘Avrupa Konutları’ markalı 5 yeni projeyle giriyor. Yeni projelerle birlikte Artaş, gayrimenkul sektörüne 3 binin üzerinde bağımsız birim daha kazandıracak

Avrupa Konutları’ndan 2017’ye ‘5’i bir yerde

Artaş İnşaat, inşa çalışmaları devam eden 5 projesinden sonra 2017 yılında 5 yeni projeye daha başlıyor. Böylece Artaş İnşaat, toplamda 2 milyon 825 bin metrekare inşaat alanında çalışmalarını sürdürecek. Projelerin toplam satılabilir alanı ise 1 milyon 530 bin metrekareyi bulacak. 2016 yılında Avrupa Konutları Kale ve Avrupa Residence& Office Ataköy projelerini teslim eden ve ortak girişimlerle geliştirilen Vadistanbul Bulvar etabının ofis teslimlerine başlayan Artaş İnşaat, yeni projelerinde ise 3 binin üzerinde bağımsız birimi hayata geçirecek.

Haberin Devamı

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “1 milyon 300 bin metrekare alan altyapı için. Sektörümüz işte böyle çok iyi işler yapan, önemli bir konuma geldi... Bu yıl milletçe zor bir süreci geride bıraktık. Hain darbe girişimine rağmen Türkiye dinamiklerini korumaya devam etti. Çok hızlı bir toparlanma süreci yaşadık. Biz de hiç bir zaman şüphe ve tereddüte düşmedik. 2017 hız kazanacağımız ve büyüyeceğimiz bir yıl olacak” diye konuştu.

‘Bekleme yok’

Türkiye’nin potansiyeline ve ekonomisine güveninin tam olduğunu belirten Çetinsaya, ‘2023 hedeflerimizden bizi asla alı koyamayacaklar’ ifadelerini kullandı. Çetinsaya, “Devam eden projelerimizin hiç birinde bir an dahi beklemeye geçmedik. Aksine 2017 yılındaki yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek 5 yeni projeye başlıyoruz. Bu sektörün bir temsilcisi olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız daima ülkemize katma değer oluşturmak, milletimizin yaşam standartlarını yukarıya çekmek ve bizi tercih eden vatandaşlarımıza her zaman kazanç sağlamak olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

4 bin yeni istihdam

10 noktada şantiye çalışmalarına devam edeceklerini anlatan Çetinsaya, yeni projelerle mevcutta çalışan 6 bin kişiye ek 4 bin şeni istihdam daha oluşturacaklarını, toplamda 10 çalışan sayısına ulaşacaklarını vurguladı. Yeni konut projelerinin Ümraniye, Halkalı, Topkapı ve Arıcılar’da yer alacağını belirten Çetinsaya, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Anadolu yakasındaki ikinci projemiz Ümraniye’de yer alıyor. Yamanevler markasıyla inşa edilecek projede 1.669 konut ile ofis ve ticari birim yer alacak. Topkapı’da Avrupa Konutları Kale projemizde teslimleri yaptık, şimdi onun yanında Kale 2 projesini yapacağız. Projede 270 konut ve ticari birimler yer alacak. Hızla değerlenen Arıcılar bölgesinde ise 125 bin metrekare inşaat alanımız ve 384 konutumuz yer alacak. Halkalı’da ise Avrupa Konutları projenin B ve C etabını yapacağız. Bu projede 3 etapta 1.217 konut bulunacak.”

‘Konut talebi devam ediyor’

Avrupa Konutları’ndan 2017’ye ‘5’i bir yerde


Süleyman Çetinsaya, yeni konuta talebin artışını sürdürdüğünü belirtirken, fiyatlarda bir düşüşün söz konusu olmadığını kaydetti. Çetinsaya, arsa maliyetleri nedeniyle dar gelirli vatandaşa konut üretiminde zorlanıldığını ifade ederek, “Bir arsanın satılabilir maliyeti Kayaşehir’de 2 bin lira. Buna 2 bin lira da inşaat maliyeti ekle, eder 4 bin lira. Biz de 4 bin 500 liraya satıyoruz. 500 lirayı koymazsak biz geriye gideriz. Ancak devlet arsa üretir ve dar gelirliye konut üretmek şartıyla özel sektöre verirse ben Avrupa Konutları kalitesinde metrekaresi 2 bin 500 - 2 bin 800 liraya konut satabilirim. Ancak böyle bir modelle dar gelirliye ev sorunu çözülür. Dar gelirlinin konuta talebini kura ile satışlarda görüyoruz. Eskilerin ekmek sırası gibi sıra bekliyorlar. Burada bütün sebep arsa maliyetleri” dedi.

Yazarlar