Gündem Babasıyla konuşurken şehit edildi!

Babasıyla konuşurken şehit edildi!

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın önceki akşam şehit edilmesinin ardından bir acı haber de dün sabah Hakkari Şemdinli’den geldi.

Babasıyla konuşurken  şehit edildi

Sivil kıyafetle çarşıya çıkan Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya (27) ATM’den para çekmek isterken uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu.

Haberin Devamı

Şemdinli’de görevli Sarpkaya’ya dün Cumhuriyet Caddesi’nde bir banka şubesi önünde maskeli bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Sarpkaya, çevredekiler tarafından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle, Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürülen Sarpkaya tüm müdahalere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı yaptığı açıklamada, Sarpkaya’nın sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bankanın önünde silahla başından vurulduğunu, yapılan tüm müdahalelere rağmen saat 13.30’da şehit olduğunu belirtti. Açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Şemdinli’de saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe merkezi ve çevresinde sürekli askeri helikopterler uçuş yaparken, özel hareket timleri ve askeri zırhlı araçları ise saldıranların kaçış yönündeki mahallelere yönlendirildi.

‘Silah sesi duydum’

Ziya Sarpkaya’nın babası Salim Sarpkaya, saldırının meydana geldiği anda oğluyla telefonla konuştuğunu söyledi. Sarpkaya, telefonla konuştukları sırada oğluna birisinin bir şeyler sorduğunu belirterek, “Benim duyduğum ‘Ben astsubayım’ dedi. Sonra bir silah sesi duydum ve ses kesildi” diye konuştu.

Ölümden değil korkumuz

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İnşaat Teknolojisi bölümünden mezun olan Sarpkaya’nın vurulmadan 12 saat önce Facebook’ta sitemkar bir paylaşımda bulunduğu ortaya çıktı. Sarpkaya’nın, ’Uzman Çavuşlar’ grubunda “Bugün askerin maaşını sorgulayıp ’Çok maaş alıyorsunuz’ diyenlere; İzinler iptal. Uçak bileti yandı. Düğüne gidemiyoruz. Ölümden değil korkumuz, sevdiklerimiz hasretidir özlemlerimiz...” yazısını paylaşması dikkat çekti.

Yazarlar