Siyaset Bahçeli: Buyursun toplansınlar

Bahçeli: Buyursun toplansınlar

12.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise dün akşam topladığı MHP Başkanlık Divanı’nda disiplin hamlesini hemen yapmayacağını, partinin ilkelerine aykırı hareket eden ve parti yönetiminin itibarını zedeleyici açıklama ve eyemlerde bulunanlar hakkındaki dosya hazırlığının devam ettiğini belirtti.

Bahçeli: Buyursun toplansınlar

Bahçeli, “Disiplin işlemleri zamanı geldiğinde yapılacak” dedi. Bahçeli, Erciyes Kurultayı’nı toplama girişimini ise, “Biz uzun süre önce 17. Erciyes Kurultayı’nı gerçekleştirdik ve davamını yapmayacağını açıkladık. Bizden sonra bazı sivil girişimler oldu. Şimdi kendileri böyle birşey yapmak istiyorlarsa buyursun yapsınlar. Ancak partinin ismini, amblemini ve bayrağını kullanamazlar. Aksi taktirde disiplin suçu işlenmiş olur” sözleriyle değerlendirdi. Bahçeli, muhalefetin 800 imza ile yeni bir girişimde bulunması konusunda ise yargı süreci devam ederken benzer bir taleple girişimde bulunulamayacağını belirtti. Bahçeli, böyle bir girişim olması halinde kabul görmeyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Genel Merkez: Kilitlendiler

Bir Genel Merkez yöneticisi Milliyet’e yaptığı açıklamada, muhaliflerin 3 Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararının ardından kilitlendiğini savundu. Aynı yönetici, “Yargıdan kendi lehlerine bir karar çıkmayacağını görüyorlar. Şimdi Eylül, Ekim diye önümüzdeki ayları işaret ediyorlar. Kilitlendiler ve çıkış bulamıyorlar. Şimdi Erciyes Kurultayı’nı toplayarak akıllarınca mücadelelerini diri tutmaya çalışıyorlar. Ancak bunun nasıl bir sonuç doğuracağını göremiyorlar. MHP’yi bölmek için elerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı.