Siyaset Bahçeli: Terör girdabı ülkemizi içine çekiyor

Bahçeli: Terör girdabı ülkemizi içine çekiyor

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin kan revan içinde olduğunu belirterek, “Genişleyen terör girdabı her gün biraz daha ülkemizi içine çekmektedir” dedi.

Bahçeli: Terör girdabı  ülkemizi içine çekiyor

Bahçeli, önceki akşam Adapazarı’nda partisinin düzenlediği ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı iftara katıldı. İstanbul’daki terör saldrırısına değinen Bahçeli, “Sıcak ve henüz çok taze acılarımız vardır. Türk milleti ve Türkiye yastadır. Milli heyecanlar hasta bir iktidarın elinde tükenmektedir. Bu yılki Ramazan ayını karartmak, anlam ve ruhuna kara çalmak için günahkarlar mevzi almış, insan canından geçinen caniler sipere yatmıştır. Ramazan var diye şiddet ertelenmemiştir. Üstelik cehennem zebanileri daha azıtmış, kudurmuş gibi oraya buraya saldırmışlardır” dedi.

Terörizmin, dini, milliyeti, şerefi ve herhangi bir değeri olmadığı için Ramazan’da da durmadığını söyleyen Bahçeli “Üzülerek belirtmek isterim ki; Türkiye kan revan içindedir ve genişleyen terör girdabı her gün biraz daha ülkemizi içine çekmektedir. Türkiye tüm terör örgütlerinin operasyon sahasına dönmüştür. Toplumsal huzur felç haldedir. İyimser beklentiler vurgun yemiş gibidir ve insanımız bezgin, kaygılı ve gelecekten ümitsizdir. İstikrar masallarının boyası hepten dökülmüş, yalancıların gerçek yüzü deşifre olmuş, foyası ortaya çıkmıştır” dedi.

‘Sırat köprüsündeyiz’

Türkiye’nin güvenlik kilidinin kırıldığını, emniyet duvarlarının çöktüğünü savunan Bahçeli şöyle devam etti: “Türkiye sırat köprüsündedir. Ne huzurumuz, ne de güvencemiz kalmıştır. Bekamız ağır hasarlıdır. Birlik ve dirliğimiz kriz geçirmektedir. Söz artık bitmiştir. Türkiye artık karar aşamasındadır. Bizim daha fazla acıya, daha fazla gözyaşı ve menfur terör eylemlerine katlanmamız mümkün değildir. Teröre alışılmasını tavsiye edenler, durdukları yeri netleştirmelidir; Türk milleti zorunlu olarak terörizmle mi yaşayacak, yoksa terörizm bütün kirli argüman, tez, iddia, söylem, eylem, mali ve militan kaynağıyla birlikte imha mı edilecektir? Türk milleti terörden kurtuluş istemektedir. Eksik olan, güçlü siyasi iradedir. Çünkü AKP’nin ne yaptığı, neyi hedeflediği, kiminle düşüp kalktığı belli değildir. İstanbul Atatürk Havalimanı’nda, adına ne derseniz deyin, bir terör örgütü saldırı planlayıp icra edebiliyorsa, sorun büyük ve korkunç boyutlardadır. Bombalanmadık yerimiz kalmamıştır”