Gündem Bahşiş terörü!

Bahşiş terörü!

24.06.2014 - 10:10 | Son Güncellenme:

İstanbul'un orta yerinde bahşişi beğenmeyen şehir eşkıyaları gelin arabasını taşlayarak devirmişti. Gelin ve damat yaşananlara isyan etti. Vatandaşlar "Acil önlem alınmalı" diyor.

Bahşiş terörü

Bahşiş terörü
Önceki akşam damat Hakan Aslaneli (46), kendi kullandığı otomobille düğün yerine gitmek üzere yola çıktı. Taşkışla Caddesi'nde ışıklarda durdu. Kırmızı ışığı fırsat bilen tinerci çocuklar, otomobile yaklaşarak damada "Bahşiş ver, yoksa camları kırarız" dedi. Damat, ellerinde büyük taş parçaları bulunan çocuklara içinde 10 lira bulunan 5 ayrı zarf verdi. İki çocuk, "Bu para az. Cebindeki paraları, cüzdanı ve gelinin çantasını da ver" diyerek damadı tehdit etti. "Kafanı patlatırız" diyen çocuklar, damada saldırdı. Bunun üzerine, çocuklardan kurtulmak için otomobilin gazına basan Aslaneli, kaldırıma çıktı. Takla atarak yan yatan otomobilden gelin Ebru Aslaneli (34), damat Hakan Aslaneli ve yanlarındaki arkadaşları Deniz İyidoğan (25) yara almadan kurtuldu. Olayın ardından çocuklar, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Şoku atlatan gelin-damat ise düğün yerine gitti. Çiftin nikahını Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar kıydı.

Haberin Devamı

GELİNİ KUAFÖR YATIŞTIRDI

Olayın şokunu halen atlatamadıklarını belirten damat "Turistlerin yoğun olarak kullandıkları bir bölge. Şehrin göbeğinde gözleri dönmüş, haplanmış, yaşları 15 - 20 arasında gençler dehşet saçıyor. MOBESE kameraları izlenirse açıkça görülecek. Eşim Hollanda doğumlu. Yaşadığı dehşetten dolayı çok korktu. Kime, neye dava açacağız? Bugün bana yarın bir başkasına. Emniyet yetkilileri bu konuyla ilgili acil önlem almalı" dedi. İyidoğan ise "Aracın önünü kestiler. Zarfların hepsini istediler. Ellerindeki taşları gösterdiler. Atmaya çalıştılar. Kaçarken araç yan yattı" diye konuştu. Gelin arabasını beklerken alınan haber, düğün yerindeki davetlileri endişelendirdi.Hemen olay yerine koşuldu. Otomobil yan yatmıştı. Gelini bir sandalyeye oturtmuşlardı, damat ise şaşkındı. Olay yerindeki bir otelin kuaförü, korkudan ağlayan geline "Gel kuaför salonuna gidelim" diyerek onu olay yerinden uzaklaştırdı. Otomobilden gelinin ayakkabıları, çantası ve duvağı çıkarıldı. Şoktaydılar. Bir süre otelde vakit geçirip, sakinleştiler. Ardından da düğün yerine gidildi ve nikah kıyıldı. Aynı bölgede benzer olayların yaşandığını belirten görgü tanıkları, "Çevrede evlendirme daireleri var. Bu nedenle çocuklar, bu bölgeyi mesken tuttu. Acil önlem alınmazsa daha ciddi olaylar meydana gelir" dedi.