Ekonomi Bakan Fakıbaba'dan flaş fındık ve mısır açıklaması!

Bakan Fakıbaba'dan flaş fındık ve mısır açıklaması!

19.09.2017 - 10:10 | Son Güncellenme:

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, özel sektörün fındığı 8 liradan almasına rağmen devletin fındığın kilosuna 10 lira verdiğini açıkladı. Mısır üreticilerinin mağduriyetini önlemek amacıyla TMO üzerinden fiyatlara müdahale kararı aldıklarını da söyleyen Fakıbaba, "Mısır alım fiyatımız bugün itibariyle 760 TL/Ton olarak belirledik. Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Bakan Fakıbabadan flaş fındık ve mısır açıklaması

Canlı yayına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Fakıbaba, son günlerde gündemde sıkça yer alan fındık fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Fakıbaba, "Özel sektör Ferrero(Nutella), fındığa 8 lira veriyor. Biz devlet olarak 10 lira veriyoruz. Alan bazlı destek olarak da 2,5 lira veriyoruz. Kilosu 12,5 liraya geliyor. Ben samimi olarak söylüyorum tüm fındığı alacağız ama fındık hububat gibi değil. Çuvalları açıp inceliyoruz. O yüzden üreticilerimiz sabırlı olsunlar." dedi.

Fakıbaba, mısır üreticilerinin mağduriyetini önlemek amacıyla TMO üzerinden fiyatlara müdahale kararı aldıklarını da söyledi.

Fakıbaba yaptığı açıklamada, "Mısır alım fiyatımız bugün itibariyle 760 TL/Ton olarak belirledik. Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

"Mısır üreticilerimiz bugüne kadar ürünlerini makul fiyatlardan satıyorlardı. Ancak Güneydoğuda hasatın yoğunluğu ile fiyatların
gevşemeye başladığını gözlemledik. Bu nedenle Üretici kardeşlerimizin
mağduriyetini önlemek amacıyla TMO üzerinden fiyatlara müdahale kararı aldık." diyen Fakıbaba, "Mısır alım fiyatımız bugün itibariyle 760 TL/Ton olarak belirledik. Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.