Siyaset Bakan Fakıbaba'dan 'Suruç' açıklaması

Bakan Fakıbaba'dan 'Suruç' açıklaması

24.06.2018 - 12:52 | Son Güncellenme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Suruç'taki iddialara ilişkin, "Spekülatif olaylar çıkarıyorlar sanki Şanlıurfa'da bir şeyler varmış, Şanlıurfa’da bir şeyler oluyormuş gibi... Değişik  düşüncede insanlar var ama kardeşçe hepimiz birbirimizi selamlayıp, gidip  oylarımızı veriyoruz." dedi.

Bakan Fakıbabadan Suruç açıklaması

Fakıbaba, Merkez Karaköprü ilçesindeki Mehmet Güneş Anadolu Lisesinde, "1314 numaralı" sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Seçim güvenliğiyle ilgili Şanlıurfa ve çevresinde herhangi bir aksaklık yaşanmadığını ifade eden Fakıbaba, "Şu ana kadar Allah’a şükür barış ve kardeşlik içerisinde, tam bir demokrasi şöleni içerisinde Şanlıurfa'mızda seçimler geçiyor. Böyle de devam edeceğine yürekten inanıyorum, hemşehrilerimize inanıyorum. Neticenin demokrasi adına ülkemize, Urfa'mıza hayırlara vesileme olmasını diliyorum, kazanan barış, kardeşlik ve demokrasi olacaktır diyorum." şeklinde konuştu.

Suruç ilçesinde bazı sandıklara yönelik asayişle ilgili iddiaların sorulması üzerine Fakıbaba, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ben devamlı takip ediyorum. Spekülatif olaylar çıkarıyorlar sanki Şanlıurfa'da bir şeyler varmış, Şanlıurfa’da bir şeyler oluyormuş gibi... Değişik düşüncede insanlar var ama kardeşçe hepimiz birbirimizi selamlayıp gidip oylarımızı veriyoruz. 'Şanlıurfa’da olaylar var, Suruç’ta olaylar var...' Böyle bir şey bana gelmiş değil. Takip ediyorum, arkadaşlarımız sükunet içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Kimse etkilenmesin diye oyumu kullandığım okulu bile dolaşmadım."

Haberin Devamı

Uzun yıllardan beri siyasetle uğraştığını birçok seçime şahitlik ettiğini belirten Fakıbaba, "Ortalama 15 yıldan bu yana siyasetin içerisindeyim. Birçok seçime girdim, şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim en sakin geçen seçimlenden birisidir. İnşallah saat 5'e kadar da böyle devam edeceğini tahmin ediyorum. Bu yüzden teşekkür ediyorum hemşehrililerime." ifadesini kullanan.

Bakan Fakıbaba, Suruç ilçesinde bazı sandıklarda usulsüzlük yapıldığı ve silahlı kavgalarda can kaybı olduğu şeklinde haberlerin yapıldığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Suruç'ta münferit bir olay olmuştur. Çok hafif bir yaralanma ayaktan metal parçasıyla. Herhangi bir hayati tehlike yoktur. Münferit bir olaydır. Suruç olaylarıyla ilgili olarak seçimin başarısının, özellikle AK Parti'nin başarısının gölgelenmeye çalışıldığını düşünüyorum. Speküle ediyorlar olayları. Tabii ki hiçkimsenin tırnağına zarar gelmesini istemeyiz. O yaralı kardeşimize de acil şifa diliyorum. Ama inanın Şanlıurfa hak etmiyor bu şekilde gündeme konu olmayı. Şanlıurfa'da seçimler gayet iyi gidiyor, kazanan Urfalı hemşehrilerimiz olacak, kazanan demokrasi olacak. Ben de duyuyorum 'ölü varmış, şöyleymiş, böyleymiş' diye, böyle bir şey yok. Bu spekülasyonu yapan HDP ve CHP'yi özellikle ve özellikle bu iddialarından vazgeçmeye ve doğruyu söylemeye davet ediyorum."

Haberin Devamı