Ege Bakan Faruk Özlü’den DB Enerji’ye tam not

Bakan Faruk Özlü’den DB Enerji’ye tam not

26.02.2017 - 04:19 | Son Güncellenme:

Trakya ve Anadolu’da sözleşmeli çiftçilerin ürettiği yerli tarım ürünü yağlı tohumları ve topladığı atık bitkisel yağları modern tesisinde işleyerek biyodizel üreten DB Tarımsal Enerji, geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü konuk etti.

Bakan Faruk Özlü’den DB Enerji’ye tam not

Bakan Özlü, DB Enerji Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Borovalı ve tüm tesis personeline sağladıkları katma değer nedeniyle teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yatırım için teşekkür

Bakan Özlü’ye eşlik eden firma kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Selçuk Borovalı, “Kuruluşumuzun 10. yılına girdiğimiz bu günlerde sayın Bakanın ziyareti çok anlamlı oldu. Bugüne kadar yaptığımız üretimleri, faaliyetleri ve ülkemiz açısından sektörümüzün önemini vurgulamak için büyük fırsat oldu.

Ülke ekonomisine katkı

Biyodizel çağımızın artan enerji ihtiyacını karşılamada yerli kaynakları kullanan, atıkları değerlendiren bir yenilenebilir akaryakıt çeşidi olarak piyasadaki yerini aldı. Bu ürünü ülkemizde faaliyet gösteren yerli ve yabancı akaryakıt dağıtım şirketleri motorin içerisine yüzde 2 oranında harmanlama yolu ile kullanıyor. Böylece hem çiftçi, hem de ülke ekonomisi kazanıyor” dedi.