Gündem Bakan Işık’tan ilk atamalar

Bakan Işık’tan ilk atamalar

02.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar ile çalışacak ve J Başkanları olarak adlandırılan İstihbarat Başkanlığı’na Korg. Erbaş, Genel Plan Prensipler Başkanlığı’na Korg. Türkgenci, Personel Başkanlığı’na Korg. Bayraktaroğlu, Harekat Başkanlığı’na Tümg Okkan atandı

Bakan Işık’tan ilk atamalar

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanan kuvvet komutanlıkları bünyesindeki general ve amiral atamaları dün Resmi Gazete’de yayımlandı. Atamalara göre Genelkurmay 2. Başkanı Ümit Dündar ile birlikte karargahta çalışacak ve J Başkanları olarak adlandırılan İstihbarat Başkanlığı’na Korgeneral Osman Erbaş, Genel Plan Prensipler Başkanlığı’na Korgeneral Yavuz Türkgenci, Personel Başkanlığı’na Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Harekat Başkanlığı’na Tümgeneral Mehmet Okkan atandı. PKK ve IŞİD ile mücadeleden sorumlu 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki tugay ve tümen komutanlıklarına ise yeni komutanlar atanarak, yeni bir terörle mücadele takımı oluşturuldu.

Haberin Devamı

Uyar yerine Öngay

Önceki gün yayımlanan kararnameyle Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanan kuvvet komutanları bünyesindeki general ve amiral atamaları, dün Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Korgeneral Tahir Bekiroğlu, EDOK Komutanlığı’na atandı. 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ise emekliliğini isteyen Orgeneral İhsan Uyar’ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na atandı. Korgeneral Mehmet Daysal, İstanbul merkezli 3. Kolordu Komutanlığı’na, Korgeneral Mehmet Daysal ise Ankara merkezli 4. Kolordu Komutanlığı’na atandı.

Darbe girişimindeki tutumu dikkati çeken Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, korgenerallik rütbesine yükseltilirken, bu görevini sürdürdü. 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Kocaeli merkezli EDOK Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı’na atandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay 2. Başkanlığı’na atanan ve 15 Temmuz darbe girişimindeki tutumuyla yıldızı parlayan Orgeneral Ümit Dündar ile doğrudan karargahta çalışacak, J Başkanları olarak adlandırılan ve birçoğu darbe girişiminde tutuklanan isimlerin yerine gelen başkanlıklara da atamalar yapıldı. Korgeneral Osman Erbaş Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı’na, Korgeneral Yavuz Türkgenci Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı’na, Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Genelkurmay Personel Başkanlığı’na, Tümgeneral Mehmet Okkan Genelkurmay Harekat Başkanlığı’na getirildi. PKK ile mücadelede kritik öneme sahip Diyarbakır merkezli 7. Kolordu Komutanlığı’na Korgeneral Ali Sivri getirildi.

NATO karargahına Uzun

İzmir merkezli NATO Kara Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na Tümgeneral Erhan Uzun, MGK Genel Sekreterliği 1. Yardımcılığı’na Tümgeneral Kemal Yeni atandı. 15 Temmuz darbe girişimindeki hareketliliği dikkati çeken Kara Havacılık Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana merkezli 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı’na getirildi.

Genelkurmay Genel Sekreterliği’ne Tümgeneral İrfan Özsert atılırken, darbe girişimi nedeniyle ifadesi alınan Tümgeneral Aydoğan Aydın, 1. Komando Tugayı’ndan Şırnak merkezli 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na getirilirken, Yüksekova merkezli 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na Tuğgeneral Metin Tokel, Şemdinli merkezli 34. Hudut Tugay Komutanlığı’na ise Tuğgeneral Erdoğan Baykal getirildi. Tuğgeneral Ali Uçarı ise Afganistan Genel Kurmay Başkan Yardımcısı Danışmanlığı’na atanırken, Tunceli’deki 4. Komando Tugay Komutanlığı’na Tuğgeneral Ömer Faruk Cantenar, Hakkari’deki Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na ise Tuğgeneral Emre Tayanç getirildi. Kara Havacılık Komutanlığı’na ise Tuğgeneral İdris Feyzi Okan atandı. Daha önce tümgeneral rütbesiyle yürütülen Zırhlı Birlikler Okul ve Eğitim Tümen Komutanlığına Tuğgeneral Bülent Tuğrul atandı. Çok sayıda tümen komutanlığına da tuğgeneral rütbesindeki askerler atandı

Haberin Devamı

Balyoz mağdurları

Brüksel’deki Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı’na Koramiral Serdar Dülger, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na Koramiral Adnan Özbal, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı’na Koramiral Ercüment Tatlıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanlığı’na Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Harp Okulu Komutanlığı’na Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer getirildi.

Haberin Devamı

Balyoz ve Askeri Casusluk davası mağdurlarından Tuğamiral Yankı Bağcıoğlu Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı’na, Tuğamiral Levnet Kerim Uça Güney Görev Grup Komutanlığı’na, Tuğamiral Bülent Olcay İstihbarat Başkanlığı’na, Tuğamiral Berker Emre Tok Deniz Havacılık Komutanlığı’na getirildi.

GATA’ya Bilgiç

GATA Komutanlığı’na Tümamiral Hayati Bilgiç getirilirken, Genelkurmay Adli Müşavirliği’ne Tuğgeneral Dinçer Ural, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı’na ise Tuğgeneral İhsan Bülbül ifadesini kullandı.

O düğün sahibi kapatılan komutanlığa atandı

15 Temmuz darbe girişiminden Moda Deniz Kulübü’ndeki düğünün sahibi Korgeneral Mehmet Şanver, kapatılan Harp Akademileri Komutanlığı’na atandı. İzmir Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral Sargun Göktun, Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral İbrahim Dülger, Balıkesir’deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral Kemal Turan, ABD’deki Silahlı Kuvvetler Ataşeliği’ne Tuğgeneral Ümüt Yıldız, Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na Tuğgeneral Ergun Eskici, İncirlik’teki 10. Tanker Üs Komutanlığına Tuğgeneral İsmail Günaydın getirildi. Astsubaylıktan tuğgeneralliğe yükselen Cemal Balıkçı ise Etimesgut’taki 3. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’na atandı.

Haberin Devamı


4. Ana Jet’e atama yok

Başbakan Binali Yıldırım’ın, darbe girişiminde kullanılan Akıncı Üssü’nün kapatılacağını belirtmesinin ardından 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na atama yapılmadı.