Siyaset Bakan Soylu’ya suç duyurusu ve dava

Bakan Soylu’ya suç duyurusu ve dava

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kendisi için kullandığı ağır ifadeler nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında fezleke hazırlanması için suç duyurusunda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca mahkemede dava açtı

Bakan Soylu’ya suç duyurusu ve dava

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamu görevlisine hakaret, iftira ve tehdit suçlarını işlediği iddiasıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hem dokunulmazlığının kaldırılarak fezleke hazırlanması için suç duyurusunda bulundu hem de 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Soylu’nun geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediklerine yer verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Anlaşılan odur ki şüpheli geçmişte söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü kendini affettirmek ve yaranmak güdüsü ile vekil edene saldırmaya çalışmaktadır” denildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen suç duyurusu dilekçesinde, 5 Aralık’ta A Haber canlı yayınına katılan Soylu’nun konuşmasında Kılıçdaroğlu hakkında, “şerefsizdir ve alçaktır”, “FETÖ’cülerle beraber işbirliğinin bedelini Kemal Kılıçdaroğlu ödeyecektir”, “güya vicdanı varmış gibi”, “çirkefle”, “ispat etmezse biz onun boğazına ne takacağız o görecek, hangi çıngırakları takacağız”, “düzenbaz”, “edepsiz”, “sahtekar”, “yalan söyleyeceksiniz”, “kıvırtıp üstüne yatacaksınız”, “yaptığı pisliklere bakacak” sözlerini kullandığı kaydedildi.

Dilekçede, şöyle denildi:

‘İronik bulunmuştur’

“Her ne kadar şüpheli, AKP Genel Başkanı’na yönelik vekil edenin eleştirilerinden rahatsız olduğu iddiasıyla vekil edene saldırdığı görüntüsünü verse de şüphelinin, vekil edeni haklı çıkaran sözlerinin varlığı tarafımızdan oldukça ironik bulunmuştur. Zira yakın geçmişte AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak şüpheli Süleyman Soylu, ‘Başbakan at üstünde durmayı nasıl beceremediyse, ülke yönetmeyi de aynı şekilde beceremedi’, ‘bu ülkenin herkese çatan ve kaos yaratan bir Başbakanı var’, ‘evindekilerin yüzüne nasıl bakıyor’, ‘paçalarından yolsuzluk akıyor’, ‘yolsuzluklarla mücadele edeceğim diyen hükümet, Türkiye’yi yolsuzluk çukuru içine batırdı’, ‘tüyü bitmemişin hakkını yedirmeyeceğim dediler. Her günü tüyü bitmemiş yetimin üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu ülkeyi rant ülkesi yapmayacağım dedi sayın Başbakan, rantın babasını getirdi.

Haberin Devamı

‘Fezleke düzenlenmeli’

Bunlar yarım doktor, yarım hoca’, ‘Tayyip Erdoğan’a gününü göstereceğiz’ sözlerini söylemek suretiyle vekil eden eleştirilerinden daha sert eleştiri ve tanımlamalarda bulunmuştur. Anlaşılan odur ki şüpheli geçmişte söylemiş olduğu bu sözlerden ötürü kendini affettirmek ve yaranmak güdüsü ile vekil edene saldırmaya çalışmaktadır. Şüpheli kabul edilemez biçimdeki saldırılarının hukuksal yaptırımına katlanmak durumundadır. Nitekim belirttiğimiz delillerin irdelenmesi ile bu gerçeklik mahkemenizce de anlaşılacaktır.”

Haberin Devamı

“Sonuç olarak şüphelinin suç konusu sözlerinin tamamen hakaret, iftira ve tehdit kapsamlı olduğunun anlaşılması, üstelik bilinçli bir şekilde söylenmiş bulunulması, bu sözlerin eleştiri kapsamlı söylendiğinin kabul edilemeyecek olması ve suçların tüm unsurları ile oluşmuş olması ile suçların hiçbir şekilde İçişleri Bakanlığı göreviyle ilişkili bulunmaması nedeniyle şüpheli hakkında derhal soruşturma başlatılarak öncelikle anayasanın 83 maddesi gereğince dokunulmazlığı kaldırılmak üzere TBMM’ye fezleke düzenlenmesi sonrasında da belirtilen suçların tamamından kamu davası açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.”

100 bin liralık tazminat davası

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik ayrıca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 100 bin liralık manevi tazminat davası da açtı.