Siyaset Bakanlar Soylu ve Canikli, sıcak bölgede

Bakanlar Soylu ve Canikli, sıcak bölgede

23.10.2017 - 13:34 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İdlib operasyonu nedeniyle sıcak günlerin yaşandığı Hatay'a geldi.

Bakanlar Soylu ve Canikli, sıcak bölgede

Suriye sınırında askeri hareketlilik sürüyor. İdlib'e geçen askerler gözlem noktaları oluştururken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de sıcak bölgeye gitti. Bakanlar Soylu ve Canikli ilk olarak Hatay Valiliği'ne geçti. Burada Vali Erdal Ata ve askeri yetkililerden bilgiler alan heyetin programının detayları paylaşılmadı. Bakanlara, üst düzey askeri yetkililerin de eşlik ettiği bildirildi

Haberin Devamı

4 SAATLİK SUNUM

Bakanlar Soylu ve Canikli, Hatay Valiliğinde basına kapalı olarak ilgililerle toplantı gerçekleştirdi. Toplantı dolayısıyla Valilikte 4 saat kalan Soylu ve Canikli daha sonra binadan ayrıldı. Hatay Valiliğinin resmi internet sitesinde konuya ilişin yapılan açıklamada, toplantı kapsamında Vali Erdal Ata'nın kent genelinde alınan güvenlik önlemleri, Suriyelilere yönelik yapılan eğitim, sosyal, ekonomik destek ve yardım faaliyetleri hakkında sunum yaptığı belirtildi.

Toplantıya, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz, Vali yardımcıları Orhan Mardinli, Nursal Çakıroğlu ve Mahmut Hersanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile ilgili diğer yetkililerin katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı