Ege Balıkesir’de marangozlar için örnek proje yapılıyor

Balıkesir’de marangozlar için örnek proje yapılıyor

14.09.2017 - 05:03 | Son Güncellenme:

.

Balıkesir’de marangozlar için örnek proje yapılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un girişimleri ile kurulan S.S. Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından devlet desteği ile Organize Sanayi Bölgesi’ne inşa edilecek olan Marangozlar Sitesi için müteahhit firma ile imzalar atıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kredilendirilen Türkiye’de ilk Küçük Sanayi Sitesi olma özelliği taşıyan yeni Marangozlar Sitesi’nin imza töreni Balıkesir Sanayi Odası’nda düzenlendi.

Haberin Devamı

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, imza törenlerinin ekonominin büyümesi, ekmeğin artması ve iş ve aşın büyümesi anlamına geldiğini söyledi.

‘7 milyon TL yatırdılar’

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ise şöyle konuştu: “İki yıl önce Marangoz esnaflarımız ile Küçük Sanayi Sitesi’nde bir toplantı yaptık. Biz nasıl Sebze Meyve Halini, Çay Deresini, Avlu’dan çıkartıp Kesirven’e getirdik. O toplantıda birlikte bir kooperatif kuralım dedik. Bu mağazaları yapalım istedik. Oda başkanı ve bütün marangozlara teşekkür ediyorum. O zaman hayal gibi geldi ama hemen kooperatifi kurdular, 7 milyon lirayı yatırdılar. Valimize de teşekkür ederiz kabul etti. Ve Türkiye’de ilk defa böyle bir proje oldu. Şimdi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı örnek gösteriyor. Türkiye’nin hangi ilinden giderlerse Balıkesir’e gönderiyorlar. Örnek olduk” dedi.