Siyaset Bangladeş’e idam mesajı

Bangladeş’e idam mesajı

24.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün kabul ettiği Bangladeş’in Ankara Büyükelçisi Allama Sıddiki’ye “Parti olarak siyasal idamlara karşıyız” mesajı verdi.

Bangladeş’e idam mesajı

Görüşme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda Cemaati İslami lideri Motiur Rahman Nizami’nin idamı nedeniyle Bangladeş yönetimini sert biçimde eleştirmesi nedeniyle ilginç bir atmosferde geçti. Sıddiki, Erdoğan’ın sert idam mesajının ardından çok sayıda etkinliğe davet edilmemişti.

Sıddiki’nin ülkesinin 1971 yılında bağımsızlığa kavuşmasının ardından Pakistan ile yaşadıkları sorunlar kapsamında Cemaati İslami üyelerinin yargılanmasına ilişkin bilgi verdiği belirtildi.

Büyükelçi’nin Cemaati İslami üyelerinin Pakistan Ordusu ile işbirliği yapması nedeniyle yargılandıklarını ve bir kısmının süreç içinde idam edildiğini belirttiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun siyaret sırasında Sıddıki’ye “İdamlara parti olarak karşıyız. İdam cezasını uygun bulmuyoruz. Bir cezalandırma aracı olarak telafisi mümkün olmayan idamın uygulanmasını doğru bulmuyoruz. Umut ederim ki, gelişen uluslararası ilişkiler sistematiğinde ülkeniz Bangladeş de bu noktaya gelecektir” dediği öğrenildi. Büyükelçi’nin de, “umarım o noktaya geliriz” dediği kaydedildi.

Büyükelçi’nin, CHP ile ve Türkiye ile ilişkilerin gelişmesini talep ettiği, CHP’nin laik sisteme yönelik vurgusunu takdirle karşıladıklarını belirttiği kaydedildi.