Ege Başkan koltuğuna oturdular

Başkan koltuğuna oturdular

23.04.2018 - 23:49 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, çocukları ağırladı onların önerilerini dinledi.

Başkan koltuğuna oturdular

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını Fevzipaşa Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Elif Ece Akyazı’ya bırakan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bugün makam Elif Ece Akyazı’nın, koltuklarımız da üzerinde yaşadığımız dünya da aslında sadece bugün değil, her gün onların. Bunun bilinciyle, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalarak yaşamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Tüm dünya çocukları için daha güzel ve barış dolu bir dünya temenni ediyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun” dedi. Küçük ‘başkan’ da belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı, “Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı, sonsuza kadar yaşatacağız. O’na layık çocuklar ve gençler olarak Cumhuriyetimizi koruyacağımıza söz veriyoruz” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Daha fazla yeşil

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret eden minik öğrenciler de bir süreliğine Başkan Karabağ’ın makam koltuğuna oturdu. Bayraklı için taleplerini sıralayan minikler, yeşil alanların çoğalmasını, yeni parklar yapılmasını ve etüt merkezleri istedi. Minik öğrenciler Begüm Nisa Sezer, Eda Engin ve Sude Dinçseven’i dinleyen Başkan Karabağ, çocuklara Bayraklı’da eğitim, doğa ve çevre yatırımlarını anlattı. Karabağ, “Yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalarımız hızla sürüyor. Fidan dikimleri, yeni parklar, onarımlar ve yenileme işlemleri yapıyoruz. Belediyemize ait 6 arsayı yeni okullar yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdik. 23 Nisan’larda konserler, çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Eğitime her zaman destek veriyoruz, vermeye de imkanlarımız dahilinde devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘En büyük miras, çevre’

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu altı öğrenciye bıraktı. Çevrenin korunması, kütüphane sayısının arttırılmasını, trafik sorunun çözülmesi, otopark ve daha çok bisiklet yolu yapılmasını isteyen Gaziemir’in minik başkanları, hayvanlar konusunda da insanların daha duyarlı olmalarını istedi. Çocuklar bu konularda geliştirdikleri projeleri anlattı.