Basketbol Madrid'de karar günü

Madrid'de karar günü

14.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD ile Sırbistan dünya şampiyonluğu için bugün karşı karşıya geliyor. Basketbolun zirvesindeki dev mücadele TSİ 22.00’de başlayacak.

Madridde karar günü

Basketbolda dünyanın en büyük takımı bugün belli olacak. İspanya’nın ev sahipliğindeki FIBA Dünya Kupası’nın finalinde ABD ile Sırbistan Madrid’de TSİ 22.00’de oynayacak, maç NTV Spor’dan ekranlara gelecek.

Haberin Devamı

Türkiye’nin de bulunduğu C Grubu’nu ilk sırada tamamlayan ABD, 2. turda Meksika’yı, çeyrek finalde Slovenya’yı, yarı finalde ise Litvanya’yı mağlup ederek finale adını yazdırdı. Sırbistan ise sonradan açıldı. A Grubu’nu 4. tamamlayarak 2. tura yükselen Sırplar, Yunanistan’ı saf dışı bıraktı.

Çeyrek final ve yarı final maçları ise Sırbistan için oldukça ilginç geçti. Grupta yenildiği iki takımdan önce Brezilya’yı mağlup eden Sırplar ardından İspanya’yı eleyerek sürpriz yapan Fransa’yı mağlup etme başarısı gösterdi ve finalde Amerikalılar’ın rakibi oldu. Öte yandan dün Litvanya’yı 95-93 yenen Fransa turnuvayı dünya üçüncüsü olarak tamamladı.

Bu yılki Dünya Kupası’na en büyük yıldızlarından yoksun gelen ABD’nin organizasyon tarihinde dört şampiyonluğu bulunuyor. Sırplar, Yugoslavya dağılmadan önce bu ülkenin lokomotif gücü konumundaydı. Yugoslavya, beş kez kupayı kaldırma başarısı göstermişti.