Dünya Batı yaptırımlarına belden aşağı yanıt

Batı yaptırımlarına belden aşağı yanıt

18.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya’nın Batılı ülkeler tarafından yaptırımlara maruz kalması yönündeki bir soru Putin’in ağzını bozdurdu. Rus lider soruya küfürle cevap verdi

Batı yaptırımlarına belden aşağı yanıt

Resmen küfretti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yla yaşanan yaptırım sorunuyla ilgili bir soruya küfürle cevap verdi. TürkRus haber sitesinin aktardığı bilgiye göre, Hindistan’ın Goa kentinde düzenlenen BRICS zirvesinde yaşanan olayda, Putin, bir gazeteciden gelen “Rusya, Batı’ya karşı ekonomik yaptırımları kaldırmayı ya da yumuşatmayı düşünüyor mu?” sorusuna Rusça “Fig im!” cevabını verdi. Argo bir tabir olan ‘Fig im’ de, en hafif şekliyle “Avuçlarını yalarlar”, daha doğru bir çeviriyle de “Üçün birini alırlar” anlamına geliyor.

Kendisi yasakladı
Eski bir Sovyet çizgi filminden bugüne kalan ‘Fig im’ deyimi, orta ve işaret parmağının arasında baş parmak yerleştirilip muhatapa uzatılması anlamını taşıyor. Rusya’da “cinayet sebebi” bile olabilecek bu deyim, dostlar arasındaki şakalarda “normal”, yabancılara karşı ise “hoş olmayan, kaba bir davranış” olarak algılanıyor. Basın toplantılarında genelde sakin bir görüntü çizen Putin, yazılı ve görsel basında küfürlü ifadelerin kullanılmasını yasaklayan yeni bir ceza kanununu yasallaştırmıştı.