Ege Batık tırnağa alçılı çözüm

Batık tırnağa alçılı çözüm

29.05.2017 - 04:26 | Son Güncellenme:

Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, tırnak batıkları için bant ve telin geçmişte kaldığını, diş hekimlerinin de kullandığı akrilik malzemeyle 5 dakikada sonuç aldıklarını söyledi

Batık tırnağa alçılı çözüm

Menekşe Nail El ve Ayak Sağlığı Kurucusu Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, tırnak batıklarını diş hekimlerinin kullandığı akrilik malzemeyle uygulama yapılabildiğini söyledi. 2 yıl aralıklarla devam eden kurslara katılarak Podiatrist sertifikası alan Menekşe İzer Kurtuluş, uygulanan yöntemlerle ilgili olarak, “Uygulama için batık tırnak alınarak, hasta rahatlatılıyor. İyileşme sürecinin ardından, diş hekimlerinin kullandığı akrilik ile tırnağın üzerine alçı kalıp yapılıyor. Bu malzeme, tırnağın üzerine ağırlık vermesiyle tırnak yatağı aşağıya düşerken, tırnak yukarı da kalır. Tırnak da sağa sola batmadan uzayabilir. Daha önce alçı sistemi yerine bant ve tel kullanılıyordu ancak orada yatak bir ayda düşüyordu. Alçı kalıpta 5 dakika da yatağın aşağı düştüğü gözlemlenebilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Oval değil, düz kesin’

Aşırı kilolular, sporcular ve hamilelerde batık tırnağın daha sık görüldüğüne dikkati çeken Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, bu hastalığın yanlış tırnak kesiminden de kaynaklandığını söyledi. Batık tırnak olmaması için ayak tırnağının oval değil, düz kesilmesi gerektiği bilgisini paylaşan Menekşe İzer Kurtuluş, batık tırnakta mantar olması durumunda iyileşmenin zaman aldığını söyledi.

‘Pedikürcü yanlış adres’

Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, mantar ve batık tırnak sorunu yaşayanların çözümü manikür pedikürcüde değil, ayak sağlığı merkezlerinde aramalarını istedi. “Tırnak batığında enfeksiyona açık bir bölge oluşuyor” diyen Podiatrist Kurtuluş, “Müdahale yapılan yerde hijyen koşullarının çok iyi olması gerekir. Diyabet hastalarının batığı varsa önce doktora sonra ayak sağlığı merkezine gitmeli” şeklinde konuştu.