Gündem Bayır Bucak Türkmenlerine tıbbi yardım gitti

Bayır Bucak Türkmenlerine tıbbi yardım gitti

15.10.2015 - 14:49 | Son Güncellenme:

Türk Kızılayı ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriye'nin Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ne ameliyat ve yoğun bakım malzemeleri gönderildi.

Bayır Bucak Türkmenlerine tıbbi yardım gitti

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Türk Kızılayı ofisinde düzenlenen programda, savaştan kaçan mazlumların yanlarında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ne yardım ulaştıracaklarını kaydeden Karayandı, "Özellikle 1,5 yıldır, savaştan kaçan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Telafer'den kaçan Türkmen ailelere, Adana'ya yerleşmeleri ve sağlık sorunlarıyla ilgili önemli yardımlarımız oldu. Yaklaşık 3-4 aydır da Bayır Bucak Türkmen Bölgesi'ne yardım etmeye başladık. Hayırseverlerden de topladığımız insani yardım malzemelerini, bölgeye gönderdik" ifadelerini kullandı.

Bölgede sağlık alanında ciddi eksiklikler olduğunu fark ederek harekete geçtiklerini anlatan Karayandı, Türkiye'deki Suriyelilerin sağlık problemlerinin devlet tarafından çözüldüğünü ancak içeride böyle bir imkanın bulunmadığını söyledi.

Bölgedeki doktorlarla görüşerek hemen çalışma başlattıklarını ifade eden Karayandı, Türkmen Dağı mevkisindeki bir hastaneye, ameliyathane ve yoğun bakım ünitesinde ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri bugün sınırdan ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Türk Kızılayı Suriye Krizi Yardım Koordinatörü Göksen Yenigül de savaşın başından bu yana Suriyelilerin yanında olmaya çalıştıklarını belirterek, bağışta bulunan Adana Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Programa, Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Savaş Avcı, Suriye Türkleri Derneği Genel Sekreteri Ahmed Vezir de katıldı.