Gündem BAYRAM ÇİLESİ

BAYRAM ÇİLESİ

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyenler dün yollara düştü. Sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da köprülerden başlayan araç kuyrukları, TEM Otoyolu Gerede çıkışına kadar devam etti

BAYRAM ÇİLESİ

Ramazan Bayramı’nı İstanbul dışında geçirmek isteyenler dün sabah saatlerinden itibaren yola çıkmaya başladı. TEM yolunun Kocaeli geçişi ile Gebze Eskihisar Feribot İskelesi’nde sabah birkaç saatlik yoğunluk yaşanmasına rağmen ilerleyen saatlerde trafik normale döndü. Ancak asıl yoğunluk akşam saatlerinde başladı.

İDO’dan ek seferler
Her bayram öncesi olduğu gibi, bu bayram öncesi de trafikte yoğunluk yaşanmaması için alarm verildi. Dünden itibaren TEM ve D-100 karayolunda tüm bakım ve onarım çalışmaları durduruldu.
Olası kazalarda anında müdahale edilip yolun hemen ulaşıma açılabilmesi için TEM yolu boyunca her 5 kilometrede bir trafik ekibi hazır bekletildi.
TEM otoyolu Gerede ve Yeniçağa gişeleri önünde de uzun kuyruklar oluştu. Karadeniz ile bağlantıyı sağlayan Gerede gişelerinin önündeki kuyruk 10 kilometreyi buldu.
Trafik yetkilileri TEM Otoyolu’nda yaşanan yoğunluğun hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.
Bu arada İDO, dünden itibaren 30 Temmuz Çarşamba gününe kadar birçok hatta ek seferler koydu. Yapılan açıklamada, İDO, 6 günlük sürede yaklaşık 3 bin 550 sefer gerçekleştirerek 3 milyon 160 bin yolcu ve 250 bin araç taşımayı planlıyor.

Bu noktalara dikkat!
İstanbul’dan yola çıkan araç sürücülerinin TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişinde, en çok Dilovası Rampası, tüneller ve Hereke geçişi, Mağaraburnu Virajı’nda dikkatli olmaları gerekiyor. Kazaların daha sıklıkla görüldüğü bu noktalarda sürücülerin aşırı hız yapmaktan kaçınmaları ve sollama yapmamaları öneriliyor.
TEM’den gelip Ankara yönüne gidecek araçların zorunlu olmadıkça İzmit kent içine girmemeleri ve TEM’den yollarına devam etmeleri öneriliyor.
Yalova Bursa ve İzmir istikametine gidecek olan ve Eskihisar feribot iskelesine girmeyen araç sürücülerinin ise TEM’in Doğu turnikelerinden İzmit’e girip buradan İzmit-Yalova yoluna girmeleri isteniyor.

Haberin Devamı

Bodrum’a 10 bin kişi geldi

Ramazan Bayramı tatilini Bodrum’da geçirmek isteyen vatandaşlar, ilçeye gelmeye başladı. Milas-Bodrum Havalimanı iç hatlar bölümüne normal şartlarda bir günde yaklaşık 42 yolcu uçağı iniş yaptığını belirten yetkililer son 5 günde bu sayının 60’a yaklaştığını bildirdi. Gelen yolcu sayısının da günlük 8 binden 10 bine çıktığını ifade eden yetkililer, bayram tatilini geçirmek için ilçeye gelenlerin hava trafiğini yoğunlaştırdığını kaydetti.