Gündem Bayram kazaları yürek yakıyor

Bayram kazaları yürek yakıyor

18.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alınan önlemlere, uyarılara rağmen trafik kazaları hız kesmiyor. Bayramın ilk günü meydana gelen kazalarda 18 kişi hayatını kaybetti, 95 kişi de yaralandı

Bayram kazaları yürek yakıyor

Ankara’dan bayram tatili için Kahramanmaraş’a giden iki ailenin bulunduğu otomobilin, istinat duvarına çarpması sonucu 2 kişi ölü, 3 kişi yaralandı. Bayramın ilk günü meydana kazalarda toplam 18 kişi öldü, 95 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Göksun-Malatya karayolu kavşağında, Alpaslan Soğan (36) yönetimindeki otomobil istinat duvarına çarptı. Kazada, sürücü Soğan ve Mehmet Arslan (28) hayatını kaybetti. Yaralanan Suna (27) ve Irmak Arslan (3) ile Ayşe Kalmaz ise hastaneye kaldırıldı.

30 metreden uçtular

Dün meydana gelen diğer bazı kazalar ise şöyle:

Karaman’da bayram tatili için köylerine giden 3 kardeşin içinde bulunduğu otomobil, 30 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada Hatice Şencan (22) yaşamını yitirdi, ağabeyleri Mehmet Şencan (39) ve Hasan Şencan (43) ise ağır yaralandı.

Antalya’da çalışan ve bayram izni için Adana’ya gelen Arif Dalkılıç (22), yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Şerit ihlali kazası

Haberin Devamı

Sivas’ta Mehmet Çıtak (40) idaresindeki otomobil ile aksi istikamette giden Nizamettin Karakavak (40) yönetimindeki otomobil şerit ihlali nedeniyle çarpıştı. Kazada yaralanan sürücü Nizamettin Karakavak ile eşi Halime (37), çocukları Nurdan (15), Rümeysa (5) ve Aleyna Karakavak (9) hastaneye kaldırıldı. Ailenin diğer çocuğu Doğan Karakavak (16) ise öldü. Mehmet Çıtak ise kazayı yara almadan atlattı.

Konya’da iki otomobil ve hafif ticari aracın çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Sakarya’da motosikletle iftara gitmek için yola çıkan Yıldıray Tetik (25) bir panelvanla çarpıştı. Kazada ağır yaralanan Tetik, hayatını kaybetti.

Isparta’dan Burdur istikametine seyreden Mehmet Ali Taktak’ın kullandığı motosiklet, yola dökülen mıcır nedeniyle kayarak takla attı. Taktak, olay yerinde öldü.

Samsun’da Sami Dönek (39) yönetimindeki traktör, şarampole devrildi. Kazada, sürücü Sami Dönek ile oğlu Mehmet Dönek hayatını kaybetti, Semiha (35), Güldane (16) ve Mahmut Dönek (7) yaralandı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde oğlu Ramazan Konukçu (14) ile yola çıkan Ali Konukçu’nun (55) kullandığı motosikletin benzini bitti. Karayolunun kenarında motosiklete benzin doldurmaya çalışan baba-oğla İsmail Ç. yönetimindeki otomobil çarptı. Ramazan Konukçu hayatını kaybetti, Ali Konukçu yaralandı.

Haberin Devamı

Rize’de Kamil Arslan (45) yönetimindeki motosiklet ile karşı yönden gelen N.K. yönetimindeki ambulans çarpıştı. N.K. öldü.

Sivas’ta Kürşat Aksengör yönetimindeki otomobil, karşı yönden gelen Cevdet Erdoğan idaresindeki otomobille çarpıştı. Kazada, Erdoğan ve Aksengör’ün ile Fatma Erdoğan yaralandı.

Ağrı’da İrfan Arslan (32) yönetimindeki otomobil sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen otomobille çarpıştı. Kazada Arslan ile otomobilde bulunan ikisi çocuk 6 kişi yaralandı.

Panzer devrildi

Şırnak’ta polisleri taşıyan panzerin devrilmesi sonucu polis Yusuf Ergün ile meslektaşı Okan Cangüzel ağır yaralandı.

Siirt’te meydana gelen üç trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.

Burdur’da meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş’ta iki otomobilin çarpışması sonucu Fuat ve Sultan Halisçelik çifti yaralandı.

Mardin’de motosikletin şarampole yuvarlanması sonucu Sedat Er (25) ile Mehmet Sait Akan (26) öldü.

Şanlıurfa’da kontrolden çıkarak devrilen otomobildeki 4 kişi yaralandı.