Siyaset Bayramlaşmada OHAL polemiği!

Bayramlaşmada OHAL polemiği!

03.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arası bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. Ak Parti ve MHP, HDP ile bayramlaşmazken, heyetlerin bayram sohbetlerinde ana gündem başlıklarını Arakan’daki durum, OHAL, KHK’lar ve seçim barajı oluşturdu... ›› DSP heyetinin seçim barajının düşürülmesi talebine yanıt veren Ak Parti’li Karacan, “Bu yönde gerekli adımlar atılacaktır” dedi. Ak Parti ve CHP heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerinde de OHAL ve KHK’lar nedeniyle polemikler yaşandı

Bayramlaşmada OHAL polemiği

Geleneksel olarak siyasi partiler arasında yapılan bayramlaşma, dün parti genel merkezlerinde gerçekleşti. Ak Parti Genel Merkezi’nde, partileri Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan başkanlığındaki heyet ağırladı. CHP’nin bayram ziyaretinde Grup Başkanvekili Levent Gök, ülkenin geleceği için OHAL’in bir an önce sonlandırılması gerektiğini, ülkenin kurum ve kurallarının KHK’larla değiştirilmesini uygun görmediklerini söyledi
Karacan, KHK’lara ilişkin çalışmaların devam ettiğini, günü geldikçe bunların Meclis’e geleceğini dile getirdi.
‘Hak ihlallerini doğuruyor’
HÜDA-PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir de Ak Parti’ye yaptığı ziyarette, “OHAL elbette terörün alt edilmesi açısından zorunluydu ancak bu sürecin uzaması insani sıkıntıların, hak ihlallerinin beraberinde doğduğu bir sürece dönüşebiliyor” dedi.
“Senelerdir tüm kurumların dip noktalarına, kılcal damarlarına kadar giren FETÖ’cüler kısa bir sürede temizlenmez” cevabını veren Karacan, OHAL’in gerekliliğinin bitmesi durumunda kaldırılacağını bildirdi.
Seçim barajı mesajı
DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel ise, Ak Parti’den seçim barajının düşürülmesini talep ederek, “Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası’ndaki psikolojik barajın kaldırılmasını talep ediyoruz. Her siyasi parti 2019’da kendi adayını çıkarabilmeli” diye konuştu.
Karacan, “2019 yılındaki seçimlere herkesin girebilmesi lazım. AK Parti olarak düşüncemiz budur. Bu yönde de gerekli adımlar atılacaktır” cevabını verdi.
Karacan, ziyaretler sırasında konuklarına Eskişehir helvası ve çikolata ikram etti.

CHP: SİYASETTE AYRIMCI DİL KULLANILMAMALI

Bayramlaşmada OHAL polemiği


CHP Genel Merkezi’nde partileri Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet kabul etti. Sındır, Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ile görüşmesinde, “Siyasetin dilinin ayrıştırıcılıktan uzaklaştırılması, bizi millet yapan değerlere davet eden bir dil ve üslupta olması en büyük dileğimiz. Ülkemizin FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin sonrasında ciddi anlamda bütünleşmeye ihtiyacı var” dedi.
Sındır, darbe girişiminin ilk günlerinde OHAL’in elzem olarak görülebileceği ama sürecin uzadığını vurgulayarak, “Siyasal iktidarın kararıdır saygı duyarız. OHAL sürecinden ülkenin bir an evvel çıkmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
‘Hayatı aksatmıyor’
Gündoğdu, “Bu süreç tamamlanınca olağanüstü hal kalkacaktır. Ama eskiden OHAL olunca, halk etkilenirdi. Şimdi OHAL’de referandum yaptık, CHP’nin yürüyüşü oldu, vatandaşın hayatını aksatan bir şey yok. OHAL devlete diz çöktürmek isteyenlerle mücadelenin adı. Bu temizlik yapıldıktan sonra, bitecek” diye konuştu.

MHP: Üç konuda hükümeti destekliyoruz

Bayramlaşmada OHAL polemiği


MHP Genel Merkezi’nde partileri Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet kabul etti. AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, “Arakan’daki Müslüman kardeşlerimizin çektiği zulümleri üzülerek izliyoruz, en üst düzeyde girişimlerimiz var” dedi.
MHP olarak üç konu ve alanda hükümeti desteklediklerini bildiren Karakaya ise şöyle devam etti: “Bunun birincisi terörle mücadeledir. İkinci alan dış politika. Üçüncü alan da anayasa değişikliğine bağlı uyum yasaları konusundaki çalışmalara uzlaşı içinde katkı vermek.”
CHP’li Gök, Türkiye’nin Meclis’in yapması gereken pek çok konuda iktidar partisinin keyfiliği ve kolaycılığı seçerek Meclis’i devre dışı bıraktığı bir sürece doğru götürüldüğünü belirtti. Karakaya’nın “Keyfilik olarak ifade ettiğiniz şeyler... Allah’tan hükümet etme sistemi değişti, 2019’dan sonra böyle bir şey söz konusu olmayacak” sözleri üzerine Gök, “Seçilecek cumhurbaşkanı CHP’nin oy verip kazanacağı bir aday olursa durum farklı olur, mevcut cumhurbaşkanı seçilirse farklı olur” diye konuştu.

‘Çift başlı arızalardan kurtulduk’

Bayramlaşmada OHAL polemiği


BBP’de partileri Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler başkanlığındaki heyet karşıladı. Gündoğdu, referandumdaki desteklerinden dolayı BBP’ye teşekkür ederek, “Malazgirt bizim bu toprakların vatan olmasında kuruluş paradigmamızdır, 1923 kurtuluş mücadelesiydi yedi düvele karşı, 15 Temmuz diriliş destanıydı, 16 Nisan da yükseliş destanı olacak inşallah. Anayasa değişikliğiyle parlamenter sistemin tüm çift başlı arızalarından kurtulduk” ifadelerini kullandı.

‘Güç birliği gerekiyor’

Bayramlaşmada OHAL polemiği


HDP’de partileri Batman Milletvekili Saadet Becerikli başkanlığındaki heyet karşıladı. CHP’li Gök, Türkiye’de demokrasinin ciddi yaralar aldığını, iktidarın bu sürecin devamını arzu eden bir yönetim anlayışıyla hareket ettiğini belirterek, yargının, yürütmenin ve yasamanın bir elde toplanacağı Türkiye’nin iyi bir Türkiye olmayacağını belirtti. Becerikli, bunun önünde durmak için bir güç birliği gerektiğini, Kürtlerin dışlandığı siyasetin başarılı olamayacağını, demokrasi isteyenlerin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

100 bin imza kalksın

DSP’de partileri Genel Sekreter Abbas Deniz başkanlığındaki heyet karşıladı. AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan’ı kabulünde Deniz, “2019’da Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz. 100 bin imza toplamamız gerekiyor. 100 bin imza olayının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Alparslan, cumhurbaşkanı adayı için imza toplama konusunda, DSP’nin taleplerini ilgili yerlere ileteceğini söyledi. CHP’li Gök, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yürürlüğe girmeden son MİT yasasını değiştirerek, cumhurbaşkanlığının bütün yetkileri üzerine alması bir hafiye devletini bir an önce inşa etme çabasının bir ürünüdür” diye konuştu.

Bu hal terörü gömme hali

HÜDA-PAR’ı ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili ve Ak Parti’li Gündoğdu, OHAL uygulamasına ilişkin olarak, “Bu halin, geçmiş hiçbir olağanüstü hal ile kıyaslanamayacağını, vatandaşın doğuştan gelen tüm haklarını gözeten bir hal olduğunu, bu halin PKK’yı ve FETÖ’yü gömme hali olduğunun altını çiziyorum” dedi.

Yazarlar