Cumartesi Buradayım

Buradayım

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jonathan Safran Foer’in “Buradayım”ı üç çocuklu evli bir çift olan Jacob ve Julia’nın yaşamları üzerinden ilerlerken evlilik müessesesinin geçirdiği değişimleri sorguluyor

Buradayım

BURADAYIM
Jonathan Safran Foer
Çev: Begüm Kovulmaz / Siren Yayınları / 39 TL

Jonathan Safran Foer’in “Buradayım”ı üç çocuklu evli bir çift olan Jacob ve Julia’nın yaşamları üzerinden ilerlerken evlilik müessesesinin geçirdiği değişimleri sorguluyor. Fonda ise Ortadoğu savaşının geçtiği romanda Foer’in bu konuyu ele alması tesadüf değil. Yazar, dört kuşaktan dört Yahudi erkek üzerinden bir Ortadoğu toplumu eleştirisi de yapıyor.

Haberin Devamı

YENGELER CUMHURİYETİ
Tanıl Bora, Mustafa Çiftci
İletişim Yayınları / 18 TL

Mustafa Çiftci ve Tanıl Bora’nın birlikte hazırladığı kitap “yengeler” ve “yengelik” mefhumuna eğiliyor. İkili yengelik durumunu, hem akademik bilgi hem de siyaset, edebiyat ve gündelik yaşam ile harmanlayarak ele alıyor.

ROLAND BARTHES’IN DOSTLUĞU
Philippe Sollers
Çev: Sema Rifat / Yapı Kredi Yayınları / 14 TL

Roland Barthes üzerine yaptığı araştırmalarla ve düşünürle olan dostluğuyla tanınan Philippe Sollers, bu kitabında arkadaşına vefa borcunu ödüyor.

EKO KÖYLER
KAREN T. LITFIN
Çev: Pınar Ercan / Alfa Yayınları / 20 TL

Sürdürülebilir yaşamın peşine düşen Karen Litfin kitabında kırsal alanlardan kentlere kadar tabandan yukarıya pozitif ve radikal değişimler yapan, gözden kaçmış bu küresel hareketi keşfetme sürecini paylaşıyor.