Siyaset BBP’den kafa karıştıran açıklama

BBP’den kafa karıştıran açıklama

08.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Hakkı Öznur, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin farklı açıklamalarda bulundu.

BBP’den kafa karıştıran açıklama

Öznur’un geçtiğimiz cumartesi günü yaptığı bir açıklama dün kamuoyuna “BBP hayır dedi” başlığı ile yansıdı. Öznur’un açıklamasında, “Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz. Anayasa değişiklikleri hiçbir toplumsal müzakere, sivil toplumun ve siyasal partilerin katılımı aranmadan, AKP tarafından dört duvar arasında hazırlandı, büyük bir telaş içinde TBMM’den geçirildi. Çağımız özgürlük ve demokrasi çağı iken İnsanlık katılımcı ve özgürlükçü demokrasiyi konuşurken 15 Temmuz ihanetini ve kalkışmasını fırsat bilen AKP iktidarı otoriter rejim fırsatçılığı yapmıştır” ifadelerini kullandığı belirtildi.

İkinci açıklama

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında, BBP’nin halk oylamasında “Hayır” diyeceğine ilişkin yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Öznur, “Partimizin referandum ile ilgili kararını, istişareler tamamlandıktan sonra, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici açıklayacaktır. Kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı. BBP YİK Başkanı olarak 4 Mart’ta Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde ülke ve dünya meseleleri ile ilgili bir basın toplantısı yaptığını Barzani’nin Türkiye ziyareti ve asılan sözde bayrağı ve ona gösterilen muameleyi kınadığını belirtti.