Siyaset ‘BBP’ye karşı tavrımız yok’

‘BBP’ye karşı tavrımız yok’

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘BBP’ye karşı tavrımız yok’

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Ak Parti ve MHP’nin terörle mücadele kapsamında bir ittifak oluşturduğuna işaret ederek, “Kandan beslenenlere, ülkeyi bölmeye çalışanlara karşı kurulmuş milli bir ittifak var” ifadesini kullandı. Usta, hem parti teşkilatının hem de MHP tabanının, Cumhur İttifakı konusunda kafasının son derece net olduğunu ve ittifakı desteklediğini belirtti.

Haberin Devamı

“Elbette başka partilerin de bu ittifak içerisinde yer alması, bu ittifaka destek vermesi çok tabiidir, normaldir. Bu arzu edilen de bir şeydir” diyen Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim, MHP olarak BBP’ye karşı bir tavrımızın olması düşünülemez. Ancak burada işin, Cumhurbaşkanı’nın bir konuşmasında da ifade ettiği gibi daha tabii olanı, BBP tarafından da sonuç alınacak formatı, bir partinin listeleri içerisinde seçime girmesidir. Biz, BBP ile ilgili hususu böyle değerlendiriyoruz. Kendilerinin arzu etmeleri durumunda, Ak Parti listelerinden girmesi, sonuç alıcı olacaktır. Yani geçmiş seçim sonuçlarına göre değerlendirme yaptığımızda bunun sonuca yönelik bir durum olduğunu değerlendiriyorum.”

Haberin Devamı

İkram çadırı

Öte yandan MHP’de yarın yapılacak 12. Olağan Kurultay öncesi Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen teşkilat üyeleri için “ikram çadırı” kuruldu. MHP Ankara İl Başkanlığı’nca parti genel merkezinin karşısındaki alanda kurulan çadırda, teşkilat üyelerine öğle yemeği, tatlı, içecek ikram edildi. Vatandaşların da uğradığı çadırda, ikramlar gün boyu devam etti. Bu arada çadırın yanında “Milliyetçi Alışveriş” tarafından açılan stantta bayrak, rozet, yüzük, çakmak, tespih ve kitap satışı da yapıldı.

Yazarlar