Ege Bebek sahibi olamayanlar mutlaka hekime görünmeli

Bebek sahibi olamayanlar mutlaka hekime görünmeli

10.06.2018 - 23:26 | Son Güncellenme:

Kariyer kaygısı gibi nedenlerle çiftler çocuk sahibi olmayı erteliyor. Uzmanlar, “Sağlığınız yerindeyken çocuk yapın” uyarısında bulunuyor

Bebek sahibi olamayanlar mutlaka hekime görünmeli

Özel Gözde İzmir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bülent Yılmaz, 1 yıl denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayan çiftlerin kısırlık şüphesiyle kontrol edilmeleri gerektiğini belirtti. Tedavi sürecinin başında hastaya başarı oranı hakkında doğru bilgi verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, çiftlerin ciddi bir stres yaşadığını belirtti, “Hekim hasta ilişkileri güvene dayalı olmalıdır” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Son çare

“Kadın 35-40 yaş arasında ise 6 ay, 40 yaş ve üzerindeyse hemen bir uzman hekim tarafından değerlendirilmelidir. Kısırlığın nedeni hem kadından hem de erkekten kaynaklanabilecek farklı hastalıklara bağlı olabilir. Kısırlık şüphesi olanlar öncelikle ayrıntılı şekilde muayene ediliyor. Daha sonra yumurta oluşturucu ilaç ve iğne tedavisi ardından gerekirse aşılama tedavisi deneniyor. En son çare olarak tüp bebek tedavisi uygulanıyor. Çünkü hastanın belli bir oranda kilo vermesi bile gebeliği sağlayabilir.”

Doç. Dr. Bülent Yılmaz, çocuk sahibi olmak isteyen anne adaylarının 20-35 yaş arasında en verimli çağlarını yaşadıklarını ve 35 yaşından sonra bu verimliliğin azaldığını sözlerine ekledi.