Gündem Bedelli askerlikte 4. celp tarihi belli oldu mu? Bakan açıklaması geldi!

Bedelli askerlikte 4. celp tarihi belli oldu mu? Bakan açıklaması geldi!

09.11.2018 - 13:47 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlikte başvuruların tamamlanmasının ardından gözler yeni dönem celp tarihine çevrildi. Bedelli askerlik 4. celp dönemi ne zaman? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan bedelli askerlik konusunda önemli açıklamalar geldi.

Bedelli askerlikte 4. celp tarihi belli oldu mu Bakan açıklaması geldi

Bedelli askerlik başvuruları 4 Kasım 2018 tarihinde sona erdi. Başvurular bittikten sonra, vatandaşlar arayışa geçti. Bedelli askerlik yeni celp dönemi ne zaman belli olacak? Bedelli askerlik yapacak olan vatandaşlar, askerlik yerlerini ve gideceği tarihi merak ediyor. Ayrıca yeni askerlik sistemini değerlendiren emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu tasarının gerçekleşmesi halinde bunun Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) profesyonelleşmesi, daha çevik ve modernize hale gelmesi için iyi bir aşama olacağını söyleyerek şunları da ekledi;

Haberin Devamı

OPERASYONLARA KATILMAYACAKLAR

Yeni sistemin terörle mücadelede ve ulusal güvenlik noktasında zafiyet yaratma durumunun söz konusu olmadığının altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Babüroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye 34 yıldır terörle mücadele ediyor. Bu süreçte alınan dersler var. Söz gelimi terörle mücadelede artık sadece profesyonel askerler görev alıyor. Dolayısıyla bu alandaki operasyon ve harekatta dokuz aylık askerler değil, profesyonel askerler görevlendirilecek. Askerlik vazifesini yapanlar başka görevlerde istihdam edilecek. TSK için önemli olan, çepeçevre tehdit ortamında, iyi eğitilmiş, emir-komuta yapısı içinde liyakatli personelin, çevik ve ateş gücü yüksek birliklerin yetiştirilmesidir. Çünkü savaşı teknoloji değil, teknolojiyi en iyi kullanan asker kazanıyor.

Haberin Devamı

ORDUMUZ PEYGAMBER OCAĞIDIR, GELENEKLERİ SÜRMELİ

Öte yandan bedelli ifadesinin hassasiyet yarattığının da altını çizen Dr. Öğr. Üyesi Babüroğlu, Bu noktada bedelli sözcüğü yerine başka bir ifade geliştirilmesi, hassasiyetler açısından daha isabetli bir yaklaşım olur diye düşünüyorum. Önemli olan, Peygamber Ocağı olarak adlandırılan kışlalara davul-zurna ile gönderilen Mehmetçiklerin, kısa da olsa bir eğitim sürecinden geçirilmesi, Askerlik Andını içmeleri ve geleneklerin sürdürülmesidir. Sosyal ve kültürel yönden böyle bir dengenin yerleştirilmesi önemlidir. Toplumlar tıpkı ağaç gibi kökleriyle yaşar diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK YENİ CELP DÖNEMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlik yeni celp dönemi tarihleri için açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yeni celp dönemlerinin en geç Aralık ayı başında belli olacağını duyurdu. Şu an hala belirlenen ilk üç celbinden sonuncusu olan 3. celp dönemi için silah altına alınan 13 bin vatandaş 21 günlük temel askerlik eğitimlerini sürdürüyor. 3. celp dönemi 16 Kasım'da sona erecek.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU RAKAMI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: "(Bedelli askerlik) 633 bin 844 vatandaşımız müracaatlarını tamamladı, paralarını yatırdı ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildi."