Gündem Belçika’da gezilecek yerler

Belçika’da gezilecek yerler

29.04.2018 - 12:33 | Son Güncellenme:

Belçika Batı Avrupa’da bulunan 11.5 milyon nüfuslu bir ülkedir. Belçika’da Brüksel, Bruges, Gent, Antwerp gibi pek çok turistik şehir bulunur. Belçika’daki turistik şehirlerin çoğu tarihi yapısını koruyan kentlerdir. Dolayısıyla gezilecek ve görülecek pek çok yer vardır. Şehir merkezinin yakınlarında insanların hâlâ yaşadıkları evler bile tarihi ve sanatsaldır. Belçika’da seyahat etmek pek çok Avrupa ülkesine göre daha kolay ve daha az masraflıdır. Çoğu şehri gezerken herhangi bir vasıtaya ihtiyaç duymazsınız.

Belçika’da gezilecek yerler

Belçika’da nereler görülmeli?

Haberin Devamı

Belçika’da görülmesi gereken şehirler arasında ilk akla gelenler Bruges, Gent, Brüksel ve Antwerp’dir. Bu liste uzatılırsa Leuven, Liege ve daha pek çok şehir de sayılabilir. Bruges şehrinde pek çok kanal bulunur. Bu kanallarda tekne turu yapmak mümkündür. Tekne turunun yanı sıra, kanalların etrafında yürümek de son derece eğlenceli bir etkinlik olacaktır çünkü şehir kanalın etrafına kurulmuştur. Şehir merkezinde hediyelik eşya, çikolata, geleneksel biralar satan pek çok dükkan bulunur. Bruges sanatla ilgilenenler için benzersiz bir duraktır çünkü Dali Müzesi, Picasso Müzesi gibi pek çok sanat müzesine ev sahipliği yapar. Ayrıca Bruges kentini fayton turuyla da gezebilirsiiz. Gent de Bruges gibi kanallarla dolu bir kenttir. Schelde Nehri’nin ve Lys Irmağı’nın birleşiminde kurulmuştur. Brüksel turistlerin en fazla uğradıkları şehirlerden biridir. Manneke Pis heykeli gibi eğlenceli bir sembolü vardır. Brüksel’de iki tane resmi dil vardır: Hollandaca ve Fransızca. Belçika’nın ise üç resmi dili vardır. Almanca Brüksel’in resmi dilleri arasında olmasa da Belçika’da konuşulan diller arasındadır.

Haberin Devamı

Belçika’da Yemek

Belçika’yı ziyaret eden biri mutlaka patates kızartması ve waffle yemelidir. Bu iki yemeğe Belçika’daki herhangi bir şehirde ulaşmak çok kolaydır çünkü sokaklar patates kızartması ve wafflecılar ile doludur. Bunun dışında Brüksel’de midye yapan ve denemeye değecek lokantalar vardır.

Belçika’ya seyahat etmenin avantajları

Belçika’da hem şehir içinde hem de şehirler arasında ulaşım çok kolaydır. Bunun birinci sebebi Belçika’nın nispeten küçük bir ülke olmasıdır. Brüksel’in merkezinde, Bruges ve Leuven şehirlerinde hemen hemen her yere yaya olarak gidilebilir. Gent ve Antwerp’te tren istasyonundan şehir merkezine tramvayla ve otobüsle gitmek mümkündür. Yürümeyi tramvay veya otobüse tercih edenler için, Gent’te tren istasyonundan şehir merkezine yürümek 25 dakikayı aşmaz.

Belçika’nın ulaşım açısından bir başka avantajı ise trenlerdir. Özellikle büyük şehirler arasında her saat, bazen saatte birden fazla bilet bulmak mümkündür. Ayrıca Belçika’daki tren biletleri diğer Avrupa ülkelerine göre çok uygundur. Standart bir tek yönlü bilet yaşları 26 ile 59 arasında değişenler için 10,40 Euro’dur. 26 yaşından küçükler için ise bu fiyat 6,40 Euro’ya düşer.

Haberin Devamı

Belçika’ya seyahatin ulaşımla ilgili avantajları bunlarla kısıtlı değildir. Belçika kuzeyde Hollanda ile, doğuda Almanya ile, güneydoğuda Lüksemburg ile ve güneyde Fransa ile komşudur. Belçika’ya geldikten sonra komşu ülkelere geçmek çok kolaydır. Bu ülkelerin hepsi Schengen alanına dahil olduğundan ayrıca bir vize işlemiyle uğraşmaya gerek yoktur. Brüksel’den ve Antwerp’ten düzenli olarak hızlı trenler kalkar. Ayrıca Brüksel’den İngiltere’ye giden Eurostar trenleri de kalkar. Ayrıca Brüksel Havaalanı’na giden trenler de mevcuttur.