Gündem Ben yandım başkası yanmasın

Ben yandım başkası yanmasın

27.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denetimsiz okul servislerinin son kurbanı 8 yaşındaki Doğa’nın annesi Canan Bozacılar, isyan etti. Bozacılar, ‘Servis şoförlerine eğitim verin, kimse evlat acısı çekmesin’ dedi

Ben yandım başkası yanmasın

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, önceki gün, 8 yaşındaki kızı Doğa Bozacılar’ı evinin önünde indiren okul servis minibüsünün çarpması sonucu yitiren anne Canan Bozacılar’ın feryat etti. Kızının kan izlerinin bulunduğu yola yatarak gözyaşı döken Canan Bozacılar, taziye için eve gelen Mudanya Belediye Başkanı CHP’li Hayri Türkyılmaz’a sarılarak “Bu nasıl servistir? Bütün servis şoförlerine eğitim verilmesi lazım. Ben yandım başka insanlar yanmasın” dedi.

Şoförü defalarca uyarmıştı
Güzelyalı Mahallesi’nde önceki gün Güzelyalı Cafer Yener İlk Okulu ikinci sınıf öğrencisi Doğa, Çetin Özcan yönetimindeki servis minibüsüne binerek evinin önüne geldi. İndikten sonra servis aracın önünden geçmek isteyen küçük kıza, aniden hareket eden minibüs çarparak ağır yaraladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan küçük Doğa, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Seyyar satıcılık yapan eşi Davut Bozacılar’ı 6 ay önce pankreas kanseri sonucu kaybeden ve pazarda çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan anne Canan Bozacılar, şimdi de tek çocuğunu yitirdi. Taziye ziyaretinde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sarılarak dakikalarca ağlayan Bozacılar, daha önce servis şoförünü defalarca uyardığını söyledi. Bozacılar, “Benim kızım çok akıllı bir çocuktu. Ben kızımı servise ilk verdiğimde bu serviste servis annesi vardı. Ancak kızımı getirdiklerinde araçta servis annesi yoktu. Bütün servis şoförlerine eğitim verilmesi lazım. Ben yandım başka insanlar yanmasın” dedi.
Denetimler artacak sözü
Annenin acısını paylaşan Türkyılmaz ise bundan sonra okul servislerine uygulanan denetimin daha sık yapılacağını söyledi. Canan Bozacıları dinlerken gözyaşlarına zor hâkim olan Türyılmaz, “Yaşanan acının tarifi yok. Demek ki servis şoförlerinin kapsamlı bir eğitimden geçmesi lazım. Servislerdeki denetim artması lazım. Bunları daha güvenli hale getirmemiz gerekiyor. Bu acıyı bir daha kimsenin yaşmasını istemiyoruz” dedi.
Bu arada, minik Doğa’nın ölümüne neden olan servis şoförü Çetin Özcan’ın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Kızının öldüğü yere yattı
Acılı anne Canan Bozacılar, evinden çıkarak kızı Doğa’ya servis minibüsünün çarptığı yeri gösterdi. Kızının kan izlerinin hâlâ silinmediği asfalta yatan anne, “Kızım işte burada öldü. Kızımın kan izleri hâlâ yerde. Ben bu acıyı nasıl unuturum” diye feryat etti. Küçük Doğa’dan geriye yatak odası ve annesiyle birlikte çektiği hatıra fotoğrafları kaldı. Doğa’nın en çok sevdiği oyuncak ayısı yatak odasında başköşeye, küçük ayakkabıları ise evin önüne konuldu.

Ben yandım başkası yanmasın

Servis aracının çarpması sonucu ölen küçük Doğa’nın annesi Canan Bozacılar, kendisine taziye ziyaretinde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sarılıp dakikalarca ağladı.