Siyaset 'Benim dönemimde en rahat insanlar gazeteciler olacak'

'Benim dönemimde en rahat insanlar gazeteciler olacak'

21.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Benim dönemimde en rahat insanlar gazeteciler olacak

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul’da ulusal gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleri ile Yeşilköy’de bir otelde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Milliyet Genel Yanın Yönetmeni Mete Belovacıklı’nın da arasında bulunduğu medya yöneticisinin katıldığı toplantıda konuşan İnce, 48 günlük bir maratonun sonunda 102 miting yaptıklarını söyledi. İnce, bugün İzmir, yarın Ankara cumartesi günü de İstanbul mitingiyle çalışmalarını noktalayacağını belirterek “50 günde 107 miting. Herhalde bir rekor kırdık” dedi. İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Haberin Devamı

‘Medya sınıfta kaldı’

“Yardımcılık teklif ederse, kazanırsa kabul ederim. Ben kazanırsam onlara (Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu) yardımcılık teklifinde bulunacağım. Ekonomi konusunda piyasalara ve topluma güven vererek başarı sağlayacağız.

30 yıldır siyasetin içindeyim. ilk kez farklı kampanya; taşıma yok, masraf yok, Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinden fazla katılım var, okullara öğrencilere baskı yok. Olağanüstü bir dip dalgası var. Dünya medyasında manşet oluyoruz. 200 ülkenin 100’ünün büyükelçisi randevu istedi. Türk medyası ise sınıfta kaldı.

Şu hakkınız yok değerli arkadaşlar; ben cumhurbaşkanı adayıyım. Benim konuşmamı kesip, Binali Yıldırım’ı veremezseniz. O kim? 24 Haziran’da sıradan vekil... Erdoğan’ı geçtim, Binali Yıldırım’ı veriyorsunuz beni kesip, bu dost sitemidir. Benim cumhurbaşkanlığımda en rahat insanlar gazeteciler olacak. Bu seçimi alacağım göreceksiniz. Buna hep birlikte dur diyeceğim, sonu ne olursa olsun dur diyeceğim.”

Haberin Devamı

“Ömer Halisdemir’in mezarına gittin mi? E gittim, al sana fotoğrafını. Ailesine gittim. Ama Halisdemir’in kardeşi milletvekili adayı olmak istedi senden, sen yapmadın.

Dersaneye ceza kesilmiş ödemiş miyim ödemişim kime ne. Bu trafik cezası gibi bir şeydir. Apoletleri sökme sözümün arkasındayım. Emekli ederim demektir.

‘Çok muhafazakâr ya’

“30 sene önce yazdığım şiiri yazıyorlar. Çok muhafazakar ya, okusun bir Necip Fazıl’ın şiirlerini, ama onun 5 yıl önceki FETÖ ortaklığını yazmak suç! Keşke zamanım olsa da o şiirleri yeniden yazsam...

Ekonomiyi tartışmıyor, dolar, mutfak demiyor... Ben Recep Tayyip Erdoğan’la TV’lerde tartışmak istiyorum. 80 milyon bizi izlesin. Erdoğan’a soramayacağınız soruları bana sorun, gazeteciler canına okumalı siyasetçilerin. Tek adamın tahakkümünden çıkmalıyız. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım... Seçilir seçilmez Avrupa turu yapacağım, başkentleri gezeceğim. AB istemese de yapmamız gerekenler var.”

İnce gazetecilerin çıkışta “Kazanma olasılığınızı ne kadar görüyorsunuz?” sorusunu “Kazanma olasılığımı yüksek görüyorum. Hatta olasılık okumuş birisiyim ben. Olasılık üzerinden konuşmayayım. Allah’ın izniyle ‘bu iş oldu’ diyorum” cevabını verdi.

Yazarlar