Gündem Berlin’in göbeğinde silahlı soygun!

Berlin’in göbeğinde silahlı soygun!

21.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın başkenti Berlin’in en lüks alışveriş merkezi KaDeWe dün sabah silahlı soyguncuların hedefi oldu. 14 kişiyi yaralayan maskeli soyguncular çaldıkları mücevherlerle kayıplara karıştı

Berlin’in göbeğinde silahlı soygun

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan meşhur alışveriş merkezi KaDeWe maskeli soyguncuların saldırısına uğradı. Polis sözcüsü Heidi Vogt, dün sabah açıldıktan yaklaşık bir saat sonra AVM’ye gelen maskeli saldırganların mücevherci Tiffany’nin camlarını kırdığını açıkladı. Vitrin camlarını kıran soyguncular içlerinde Chopard marka pahalı saatlerin de bulunduğu mücevherleri çaldı.

Biber gazlı sıktılar
Soyguncuların çaldığı toplam miktar henüz açıklanmadı. Soygun sırasında güvenlik görevlileri dahil toplam 14 kişiye saldıran hırsızlar kullandıkları biber gazı sebebiyle insanların yaralanmasına sebep oldu. Polis yetkilileri yaralananlar arasında bir de çocuğun bulunduğunu açıkladı. Noel tatili yaklaştığı için normal günlere göre daha kalabalık olan AVM’de büyük panik yaşandı.

AVM kapatıldı
Soyguncular saldırı başladıktan kısa süre sonra çaldıkları eşyaları alarak kaçtı. Siyah bir arabayla uzaklaştıkları belirlenen soyguncular halen polis tarafından aranıyor. AVM ise soygunun ardından kapılarını birkaç saatliğine müşterilerine kapattı. Berlin’de turistlerin de uğrak yeri olan KaDeWe, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi. AVM’de lüks ürünlerin yanı sıra gıda maddeleri de satılıyor. Yedi katlı alışveriş merkezinin inşaatı birkaç kez ertelendikten sonra tamamlanmıştı.