Gündem Beştepe'ye A Level

Beştepe'ye A Level

22.08.2017 - 15:19 | Son Güncellenme:

Ankara’da faaliyet gösteren Beştepe Okulları, 2016 yılında, Türkiye’den Milli Eğitim Bakanlığı ve Talim Terbiye Kurulu’ndan; Birleşik Krallıkta ise Cambridge International Examinations tarafından A Level programını uygulama onayı aldı.

Beştepeye A Level

İngiltere’de liselerin ilk iki yılında öğrenciler GCSE, sonraki iki yılında ise A Level eğitimi alarak üniversite eğitimine geçiş yapabiliyor. Türkiye için onaylanan programda da aynı şekilde öğrenciler Beştepe Okullarında iki yıl IGCSE, iki yıl da A Level eğitimi görecekler. A Level diplomasına sahip öğrenciler başta İngiltere, ABD, Kanada ve Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul alabiliyor.

Haberin Devamı

Beştepe Okulları Kurumsal İletişim Sorumlusu Deniz Üstün “Okulumuzun uzun süre üzerinde çalışarak benimsediği, gerek ulusal gerekse de uluslararası akreditasyonlarını sağladığı A Level müfredatını Ankara’ya kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Talim Terbiye Kurulu’nun vizyoner yöneticilerinin destekleri için daima müteşekkiriz. İçinde bulunduğumuz 4.sanayi devriminin ihtiyaçlarına yönelik öğrencilerimize 21.yüzyıl becerilerini kazandıran IGCSE ve A Level müfredatları, ülkemiz müfredatının kazanımlarıyla da neredeyse tamamen örtüşmektedir. Okulumuzda A Level müfredatının gereği olarak matematik ve fen dersleri İngilizce işlenmektedir" dedi.