Gündem Beton bariyerler arasından gittiler

Beton bariyerler arasından gittiler

20.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın İdil ilçesinde 45 gün süren sokağa çıkma yasağı ve şiddetli çatışmalar nedeniyle hasar gören bazı okullar onarılırken, yıkım kararı verilen 1 okulda eğitime başlanamadı.

Beton bariyerler arasından gittiler

İlçedeki, 2 okul polis karakolu oldu, bir okul da polise tahsis edildi. İdil’de, PKK’ya yönelik operasyon ve çatışmaların yaşandığı Yukarı Mahalle’de bulunan Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu, İdil İmam Hatip Ortaokulu ile Meslek Yüksekokulu’na çıkan bütün yollara güvenlik nedeniyle beton bariyerlerinin konulduğu görüldü. Bu 3 okulda okuyan öğrenciler, okullarına gidebilmek için sabah saatlerinde velileriyle bu beton bariyerlerinin arasından geçmek zorunda kaldı.

Okullarına kavuştular

Zonguldak’ta okula yeni başlayan minik öğrencilerden bazıları, ders zilinin çaldığı ilk gün gözyaşlarını tutamadı. Anne ve babalarından ayrılmak istemeyen öğrencileri öğretmenleri teselli etti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, 134 gün devam eden sokağa çıkma yasağı sırasında ilçeden ayrılmak zorunda kalan öğrenciler, evlerine döndükten sonra, PKK’lıların tahrip ettiği okulların da onarılmasının ardından dün eğitimlerine yeniden başladı. İlçede yaşanan çatışmalar nedeniyle yaklaşık 4 ay boyunca, 15 okulda okuyan binlerce öğrenci, başka kentlerde okumak zorunda kalmıştı.