Gündem Beyazıt Kütüphanesi’ne tarihi yenileme ödülü

Beyazıt Kütüphanesi’ne tarihi yenileme ödülü

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Beyazıt Kütüphanesi’ne tarihi yenileme ödülü

2018 Kütüphane İç Mekân Tasarım Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, Beyazıt Devlet Kütüphanesi renovasyon projesiyle ‘Olağanüstü Tarihi Yenileme’ dalında ödüle değer görüldü. Uluslararası İç Mekân Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından iki yılda bir verilen Kütüphane İç Mekân Tasarım Ödülleri, kütüphaneleri iç tasarım estetiği, yaratıcılık ve işlevsellik kriterleriyle değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Kütüphanelerin, halkın ilham alması, eğitilmesi, hatta eğlendirilmesine hizmet eden kurumlar olduğuna vurgu yapan IIDA Genel Başkan Yardımcısı ve CEO’su Cheryl S. Durst, “ALA ile birlikte düzenlediğimiz bu ödülle, geçmişle bağlantı kurmamıza, geleceğe yönelik bir keşfe çıkmamıza ve yaşam boyu süren bilgi arayışımızda bize rehberlik etmemize yardımcı olacak yenilikçi kütüphane iç mekânlarını onurlandırıyoruz” dedi.

Ödül adayı projeler; Stasia Czech Suleiman (IIDA, NCIDQ, Başkan Yardımcısı / HOK); Jeannette Lenear Peruchini (IIDA, LEED AP, Skidmore, Owings & Merrill LLP); Jessica N. Kayongo (J.D., M.A., Hesburgh Kütüphaneleri, Notre Dame Üniversitesi) ve Mindy Sorg (IIDA, NCIDQ, LEED AP, RID, OPN Architects) gibi konunun uzmanlarından oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Haberin Devamı

Jüri adına konuşan Mindy Sorg, “Zamanın testine tabi olacak, mükemmellik örneği yenilikçi kütüphane mekânlarını tespit etmekten onur duyduk. Seçilen projelerde etkin işlevsellik ile çarpıcı estetik çözümlerin dengesi başarılı bir şekilde kurulmuş. Özellikle kazanan kütüphaneler, dikkate değer ve ince düşünceli yeniliklerle yaratılan mekânlar” açıklamasında bulundu. - KÜLTÜR SANAT SERVİSİ